joi, iulie 25, 2024
AcasăIndustriePhilippe Varin, șeful PSA Peugeot-Citroen, este noul președinte al Asociației Constructorilor Europeni...

Philippe Varin, șeful PSA Peugeot-Citroen, este noul președinte al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile

Philippe Varin îl va înlocui pe Sergio Marchionne la șefia ACEA (Asociația Constructorilor Europeni de Automobile). Actualul CEO al grupului francez PSA Peugeot-Citroen nu va deține, însă, pentru mult timp președinția celei mai importante asociații de profil din Europa, francezul în vârstă de 61 urmând să se retragă din lumea auto la finele anului viitor.

PSA l-a angajat pe Philippe Varin în 2009, imediat după plecarea lui Christian Streiff. Contractul său a fost reînnoit pentru încă patru ani la mijlocul lunii martie, însă Varin se va pensiona anul viitor, odată cu împlinirea vârstei de 62 ani. Succesorul său este Carlos Tavares, nimeni altul decât fostul director operațional al rivalilor de la Renault, obligat să-și părăsească fotoliul de COO pe 29 august, în urma unei declarații prin care își anunța disponibilitatea de a conduce un grup rival în viitorul apropiat.

Sub bagheta sa, PSA a demarat un amplu plan de reducere a cheltuielilor, printre măsurile adoptate de francezi în acest sens numărându-se închiderea uzinei de la Aulnay, tăierea a 11.200 locuri de muncă și restructurarea board-ului de administrație, din care mai fac parte în prezent doar patru directori, în loc de șase.

În ultimii doi ani, fotoliul de președinte al ACEA a fost ocupat de Sergio Marchionne, carismaticul șef al Grupului Fiat-Chrysler, cunoscut pentru numeroasele sale dispute cu omologii de la companii rivale, precum Volkswagen Group.

ACEA a fost fondată în 1991, reprezentând interesele a cincisprezece mari producători auto europeni: BMW Group, DAF Trucks, Daimler, FIAT., Ford of Europe, General Motors Europe, Hyundai Motor Europe, IVECO SpA., Jaguar Land Rover, PSA Peugeot Citroën, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars și Volvo Group.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole