joi, februarie 22, 2024
AcasăMașini noiOpel Adam Rocks este primul crossover cabrio din clasa mini - imagini...

Opel Adam Rocks este primul crossover cabrio din clasa mini – imagini și informații oficiale

Salonul Auto de la Geneva va găzdui premierea unuia dintre cele mai îndrăznețe mașini create vreodată de Opel: Adam Rocks, primul crossover urban din clasa mini și tichetul de acces al constructorului german în segmentul cabrioletelor chic de oraş.

Modelul de serie va rămâne, în mare parte, identic cu prototipul inedit din 2013, mimând avantajele unui crossover de oraș. Pentru a susține imaginea de model robust, dedicat aventurilor duminicale în afara drumurilor asfaltate de la oraș, Adam Rocks mizează pe o gardă la sol mărită de 15 cm, scuturi mai rezistente, praguri și ornamente din plastic cu rol de protecție. Jantele viu colorate de 17 sau 18 inci, inspirate de genunchierele folosite de atleții Parkour, evacuarea centrală și noile semnalizatoare și lumini de zi cu tehnologie LED completează pachetul de modificări stilitstice aduse micului Adam.

Plafonul modelului clasic a fost înlocuit de un soft-top, iarmontanţii laterali B şi C vor fi păstraţi pentru un plus de siguranţă şi rigiditate torsională. Operatiunea de pliere electrică a noului pavilion textil poate fi comandată de la un buton de pe consolă sau direct din telecomandă și va presupune rularea acestuia în partea superioară a lunetei. Opel s-a gândit inclusiv la șoferii “distrați” care ar putea uita deschis peste noapte soft-topul. O aplicație specială, preinstalată în sistemul multimedia, urmărește în permanență starea vremii și comandă închiderea automată a pavilionului în cazul unei prognoze nefavorabile, care indică precipitații iminente.

Alături de noul Adam Rocks va debuta și noua generație de motorizări turbo cu trei cilindri care va echipa în viitor toate modelele de clasă mică și compactă ale constructorului german. Noua unitate ECOTEC de 1 litru este disponibilă în două trepte de putere: 90 și 115 CP. Cuplul maxim este identic, 166 Nm, iar consumul mediu se situează în jurul valorii de 4,3 l/100 km.

Opel Adam Rocks va fi disponibil din vara acestui an, producția la uzina germană din Eisenach urmând să demareze în luna august.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole