luni, mai 27, 2024
AcasăIndustrieNissan și Mitsubishi vor să se retragă din Alliance Ventures, fond de...

Nissan și Mitsubishi vor să se retragă din Alliance Ventures, fond de investiții al alianței cu Renault

Nissan vrea să se retragă din fondul de investiții pe care l-a înființat împreună cu Renault și Mitsubishi, în goana după reducerea cheltuielilor și conservarea lichidităților. Informația nu este încă oficială.

Nissan caută orice metodă prin care își poate reorganiza activitatea și recupera decalajele financiare. Una dintre posibilitățile de reducere a cheltuielilor identificată de șefii Nissan este fondul Alliance Ventures, un fond de capital de risc înființat de Renault și Nissan cu doi ani în urmă, ca instrument de investiție în zona startup-urilor din industria auto dedicate vehiculelor electrice, mașinilor autonome și inteligenței artificiale. La momentul înființării, Alliance Ventures își propusese să investească 1 miliard de euro în primii cinci ani. Participarea celor trei firme a fost de 40% pentru Renault și Nissan, și 20% pentru Mitsubishi, cu o investiție inițială de 200 de milioane de euro.

Nissan va decide dacă va ieși din acest fond până la sfârșitul lunii martie, în timp ce Mitsubishi a anunțat deja în cadrul alianței că nu mai dorește să investească bani în acest fond, potrivit Automotive News.

Cele două companii japoneze nu au făcut comentarii pe marginea acestor informații. Ambele sunt afectate de scăderea masivă a pieței din China, din cauza coronavirusului, după ce această piață suferise deja un declin important. Până acum, fondul a investit în mai multe afaceri, precum WeRide, din China, specializată în dezvoltarea de tehnologie pentru robotaxi, Tekion, platformă de cloud pentru vânzarea mașinilor, sau Transit, aplicație de transporturi din Canada.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole