autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mart. 6th, 2012

Nissan Invitation Concept

Viitorul lui Nissan este din ce în ce mai intresant. Acum ceva ani nu mulți ar fi pariat pe viitorul companiei. După Qashqai și Juke, Nissan se reinventează și cu ajutorul lui Invitation Concept. Este vorba despre un studiu care prefigurează urmașul lui Nissan Note. Micuțul ”monovolum” de segment B nu prea a avut priză la public în Europa. Nu este cazul să renunți la idee, dar o poți ambala astfel încât să devină atrăgătoare, și asta este Invitation Concept. Studiul propune o interpretare dinamică și agresivă a conceptului de monovolum din segmentul B.

Modelul de serie va prelua o bună parte din designul lui Invitation Concept, în schimb se va renunța la parte din detaliile care nu fac casă bună cu ergonomia, spre exemplu decuparea hayonului care nu este prea generoasă. La interior Nissan Invitation conservă sobrietatea mărcii nipone, dar evident nu putem nega atuurile progresului. Un tablou de bord clasic, cu trei ceasuri, o consolă centrală dominată de un ecran tactil de mari dimensiuni acompaniat de un alt display poziționat în partea inferioară a consolei centrale pe care sunt afișate informațiile sistemului de climatizare.

Conceptul Invitation este dotat și cu sistemul Around View Monitor. Dacă modelul de serie nu va întârzia prea mult, Nissan are șanse de a mai semna o premieră cu prezența acestui sistem în clasa mică. Conceptul Nissan se mai laudă și cu sistemul Nissan Safety Shield Technologies – un sistem care încorporează gama de sisteme active de protecție a șoferului.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>