autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, iun. 8th, 2012

Motorizări noi pentru viitoarea generație Maserati Quattroporte

Maserati deja lucrează la viitoarea generație Quattroporte care va oferi o gamă mai bogată de propulsoare. Va fi oferit un propulsor V6 Compresor și un V8 Turbo. A cincea generație Maserati Quattroporte a fost lansată în 2004. Șarmul acesteia a început de ceva vreme să se evapore. Italienii lucrează de ceva vreme la viitoarea generație care va avea debutul comercial la finalul anului viitor sau începutul lui 2014.

Actuala generație își pierde din atractivitate și datorită gamei de propulsoare restrânse. Sunt disponibile două agregate V8, unul de 4.2 litri care dezvoltă 400 CP și un 4,7 litri în două versiuni de putere – 430 CP și 440 CP. Italienii trebuie să vină cu ceva nou și în privința cutiilor de viteze, în acest moment Quattroporte poate fi comandat cu o cutie automată clasică cu șase rapoarte sau una tot cu șase trepte DuoSelect care permite schimbarea treptelor prin intermediul padelelor din spatele volanului. Pentru moment zvonuri legate de o nouă cutie nu sunt, dar unitatea cu dublu ambreiaj și șapte trepte din curtea Ferrari dezvoltată împreună cu cei de la Getrag poate fi o soluție.

În privința motorizărilor, viitoarea generație va primi un propulsor V6 ”dopat” cu ajutorul unui compresor mecanic. Noul propulsor este dezvoltat de Ferrari, va produce 420 CP, va fi cu 30 mai eficient decât agregatul V8 ascuns sub capota lui Ferrari California. Acest propulsor va fi oferit mai târziu, modelul debutând cu un V8 Turbo care va dezvolta aproximativ 520 CP. Italienii nu au spus nimic despre un propulsor diesel.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>