miercuri, iunie 29, 2022
AcasăMașini noiKia expune la Chicago Cross GT, conceptul unui SUV mai mare decăt...

Kia expune la Chicago Cross GT, conceptul unui SUV mai mare decăt Sorento

Salonul Auto de la Chicago (9-18 februarie) va fi gazda conceptului Kia Cross GT, un SUV de mari dimensiuni care ne dă indicii despre evoluţia actualului limbaj de design al casei coreene.

Desenat de centrul de design Kia KDCA din California, prototipul ar putea marca inclusiv intrarea brandului coreean pe o nouă nişă, cea a coupe-urilor înălţate cu aspect de SUV, cunoscute sub denumirea generică SUC, Sport Utility Crossovers. Modelul de serie ar putea deveni, astfel, o alternativă de buget la BMW X6 şi Acura ZDX sau la viitoarele Mercedes MLC şi Audi Q6.

Cross GT a fost creat pe aceeaşi platformă folosită şi de conceptul Kia GT, lansat în 2011, fiind mai lung cu 213 mm (4,89 m), dar mai scund cu 41 mm decât actualul Sorento. Şi ampatamentul este mai mare, acest fiind majorat cu 39 cm până la 3,09 m.

Interiorul oferă patru locuri confortabile şi a fost croit în jurul pasagerilor. Principala grijă a designerilor a fost obţinerea unei atmosfere calde şi relaxante. Lumina inundă întregul habitaclu prin hublourile hexagonale integrate în plafon, iar eliminarea montantului central asigură un acces mult mai facil.

Dornici şă îşi arate latura ecologistă, coreenii au montat pe Cross GT un sistem de propulsie hibrid, compus dintr-un V6 de 3,8 litri pe benzină şi un motor electric. Întregul ansamblu generează 400 CP şi 678 Nm, putere transmisă ambelor punţi prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte. În modul de rulare exclusiv electric, Kia Cross GT dispune de o autonomie de 30 de kilometri.

Vânzările grupului Hyundai-Kia au atins un nou record de 7,12 milioane de vehicule, în 2012. Planurile de viitor prevăd introducerea unor modele complet noi care vor intra în competiţie directă cu produsele germane din clasa premium.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detector AdBlock

Salut! Am detectat folosirea unei extensii de tip AdBlock. Site-ul autoindustry.ro se finanțează și din reclamele afișate. Pentru a-ți putea oferi în continuare conținut de calitate, te rugăm să dezactivezi AdBlock-ul și să reîmprospătezi pagina. Mulțumim că ești alături de noi!