autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mart. 4th, 2014

GENEVA 2014: Jeep Renegade – un mini SUV pentru Europa

Jeep Renegade este cel mai mic model al mărcii americane, construit în special pentru piața europeană, unde sunt din ce în ce mai căutate astfel de crossovere. Modelul preia o serie de elemente ale celebrului Wrangler, însă nu se apropie prea mult de stilul agresiv al off-roaderului.

O platformă a grupului Fiat-Chrysler, un concept realizat de designerii americani de la Jeep, cu elemente ale modelului Wrangler și o posibilă continuare a acestei construcții cu un model Fiat. Aceasta ar fi pe scurt povestea lui Jeep Renegade, dezvelit în premieră la Geneva.

Printre trăsăturile noului model, ce va fi lansat abia la sfârșitul anului se numără o gardă la sol ceva mai ridicată, comparativ cu alte crossovere din segmentul B, tehnologii pe care de obicei le regăsești pe SUV-uri mai mari (Hill Descent Control) și aptitudini 4×4 mai pronunțate.

Fără să avem un preț al noului Jeep Renegade, este greu să face previziuni privind succesul său la public, însă este foarte posibil ca publicul feminin să se simtă atras de acest nou produs al grupului Fiat-Chrysler.

Tot la Geneva, grupul a lansat versiunea europeană a modelului Jeep Cherokee, un automobil cu un design controversat.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>