autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, sept. 23rd, 2013

Japonezele, cele mai fiabile mașini în clasamentul pe 2014 al GTU, în Germania

Una dintre cele 3 mari companii care sunt autorizate să facă inspecțiile tehnice periodice, GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung), a publicat clasamentele pentru 2014 privind fiabilitatea autoturismelor care circulă pe șoselele din Germania. Cele mai populare sunt clasamentele mașinilor mai noi de 3 ani, care arată gradul de fiabilitate în primii ani de viață ai mașinilor noi.

Alături de Dekra și TUV, GTU realizează anual statistici privind procentajul de defecțiuni ale mașinilor testate în service-urile proprii. Sistemul de clasificare GTU se face pe sisteme ale mașinii (șasiu/caroserie, direcție, frâne, electrice, motor/evacuare), iar punctele primite se adună într-un clasament final. Autovehiculele sunt separate pe segmente, într-un sistem mult mai condensat, similar cu cel al EuroNCAP. De asemenea, mașinile sunt diferențiate pe vechime (3, 5, 7, 9 și peste 9 ani).

Clasamentul anual al GTU se face pe baza verificărilor din ultimii doi ani, statisticile pentru 2014 având la bază peste 5 milioane de autoturisme inspectate, respectiv, peste 240 de modele diferite. Fiecare segment cuprinde Top 3 cele mai fiabile mașini de pe piața germană.

Catalogul complet, cu date detaliate despre fiecare segment și autoevehicul are 200 de pagini și poate fi cumpărat de la sediile GTU și de la parteneri. Iată care sunt cele mai fiabile mașini, în primii 3 ani de viață.

CLASELE MICI (A+B)

1. Audi A1

2. Mazda2

3. Toyota iQ

CLASA COMPACTĂ

1. Toyota Auris

2. Toyota Prius

3. Opel Astra

CLASA MEDIE

1. Mercedes C Class

2. Audi A4

3. Opel Insignia

LIMUZINE

1. Volkswagen Phaeton

2. Porsche Panamera

3. Jaguar XF

SPORT

1. BMW Z4

2. Porsche 911

3. Alfa Romeo Brera

SUV

1. BMW X5

2. BMW X1

3. Mercedes GLK

MPV

1. SEAT Altea

2. Opel Zafira

3. Opel Meriva

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>