luni, mai 27, 2024
AcasăMașini noiInfiniti a dezvăluit conceptul Q30, viitorul model compact rival pentru Audi A3

Infiniti a dezvăluit conceptul Q30, viitorul model compact rival pentru Audi A3

Infiniti ţinteşte coroana unor modele premium de succes, cum sunt Audi A3 şi BMW Seria 1. Pentru asta, japonezii caută să promoveze intens noul lor concept anunţat pentru Salonul Auto de la Frankfurt. Este vorba despre Q30, promotorul unui viitor model compact, capabil să fure din clienţii best-seller-urilor germane.

Înainte de lansarea în cadrul salonului german, programată în data de 10 septembrie, Infiniti a publicat o primă imagine a conceptului, menită să stârnească atenţia fanilor.

Descris ca fiind o fuziune între un coupe, un crossover şi un hatchback, noul Q30 mizează pe noul limbaj de design al diviziei premium, adoptând o grilă generoasă, forme fluide şi atletice, precum şi câteva elemente de la un concept mai vechi, ceva mai spectaculos: Etherea.

Cu publicul tânăr în vizor, Q30 mizează pe o reţetă deja testată de partenerii de la Mercedes. Va folosi platforma cu tracţiune faţă MFA, pe care este dezvoltat şi viitorul său rival, Mercedes A-Klasse. Informaţii preliminare anunţă o suspensie ajustabilă, un pachet tehnologic avansat şi o gamă de motoare eficiente, printre care şi un hibrid.

Producţia versiunii de serie a compactei Infiniti va demara în 2015 la uzina Nissan din Sunderland, acolo unde japonezii intenţionează să crească capacitatea de producţie de la 500.000 la 550.000 de unităţi pe an.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole