autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, mai 27th, 2013

Imagini în premieră cu Dacia Duster facelift

Cel mai bine vândut model din portfoliul Dacia va fi actualizat în toamna acestui an, debutul noului Duster facelift fiind programat pentru Salonul Auto de la Frankfurt, din septembrie.

Din punct de vedere stilistic, SUV-ul argeșean se va alinia la noua linie de design Dacia. Duster facelift va adopta grila mai elegantă de la recent lansatele Logan și Sandero 2, în timp ce farurile mai agresive vor dispune, în premieră, de lumini de zi.

Marile noutăți vin la interior, acolo unde noul Duster își va întâmpina admiratorii cu o planșă de bord nouă și o finisare mult mai îngrijită. Comenzile geamurilor vor fi mutate pe panourile ușilor, iar consola centrală va fi reconfigurată, deasupra acesteia urmând să își facă apariția un spațiul util de depozitare. Apreciată pentru simplitate și eficiență, centrala LG MediaNav cu touchscreen de 7 inci, conexiuni bluetooth și sistem de navigație va fi inclusă pe lista de opționale, alături de scaunele încălzite și tapițeria din piele.

Bineînțeles, Dacia a pregătit și câteva surprize tehnice. Din septembrie, Duster intră în era turbo. Bătrânul 1.6 16V aspirat va fi, în sfârșit, scos la pensie, urmând să cedeze locul în gama de motorizări noului motor supraalimentat de 1,2 litri și 115 CP. Nu este exclusă opțiunea unei cutii automate EDC de ultimă generație, cu dublu ambreiaj. Pe frontul diesel, nu vor exista noutăți majore, însă actualele versiuni de 90 și 110 CP vor trece printr-o ușoară cură de eficientizare.

Dacia Duster va fi oferită, în continuare, în versiuni cu tracțiune față sau integrală, iar prețurile nu vor fi majorate.

Foto: autoblog.it

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>