autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, apr. 5th, 2013

Gama Hyundai va fi extinsă cu un pick-up

Una dintre ultimele nişe neacoperite de Hyundai în prezent este cea a pick-up-urilor, “cai de povară” apreciaţi în mod deosebit pe piaţa din Statele Unite, acolo unde Ford F-150 continuă să fie cel mai vândut vehicul.

Conştient de importanţa acestui segment, constructorul coreean ia în considerare lansarea unui astfel de model în viitorul apropiat, proiectul unui posibil pick-up fiind confirmat chiar de Lee In-Cheol, vicepreşedintele departamentului internaţional de vânzări Hyundai.

Până la lansarea noului pick-up, însă, vor mai trece cel puţin câţiva ani. În prezent, compania încă mai analizează parametrii ideali ai viitoarei camionete, inclusiv caracteristicile sale dimensionale şi posibila poziţionare pe piaţă.

Pe lângă durata medie de trei ani a procesului de dezvoltare a unui model complet nou, incertitudinea datei exacte a lansării este amplificată de o piedică fiscală aplicată în prezent de Statele Unite. Cunoscut sub denumirea „chicken tax”, impozitul în cauză taxează cu 25 din valoarea maşinii toate camionetele şi van-urile importate pe piaţa americană.

Taxa, care va fi eliminată din 2021, odată cu intrarea în vigoare a acordului de liber schimb încheiat de SUA şi Coreea de Sud, ar putea fi evitată prin asamblarea viitorului pick-up în Statele Unite sau Mexic.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>