autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, iun. 25th, 2013

Dacia Duster facelift sosește la Frankfurt

Dacia Duster, cel mai bine vândut model din gama Dacia și, totodată, din portfoliul întregului Grup Renault va fi actualizat în toamna acestui an. Potrivit cotidianului francez La Tribune, debutul versiunii restilizate este programat pentru Salonul Auto de la Frankfurt, din septembrie.

La exterior, schimbările vor fi destul de discrete. Duster facelift va adopta grila mai elegantă de la recent lansatele Logan și Sandero 2, iar blocurile optice vor dispune, în premieră, de lumini de zi.

Marile noutăți vin la interior, acolo unde noul Duster își va întâmpina admiratorii cu o planșă de bord nouă și o antifonare mai bună. Consola centrală va fi reconfigurată pentru a integra display-ul tactil de 7 inci al centralei de comandă MediaNav, care va include sistem de navigație și conexiuni bluetooth/USB. Deasupra acesteia își va face apariția un spațiul util de depozitare.

O altă surpriză îi vizează pe fanii motoarelor alimentate cu benzină. Bătrânul 1.6 16V aspirat va fi, în sfârșit, scos la pensie, urmând să cedeze locul noului motor supraalimentat de 1,2 litri și 115 CP. Nu este exclusă opțiunea unei cutii automate EDC de ultimă generație, cu dublu ambreiaj. Pe frontul diesel, nu vor exista noutăți majore, însă actualele versiuni de 90 și 110 CP vor trece printr-o ușoară cură de eficientizare.

Dacia Duster va fi oferită, în continuare, în versiuni cu tracțiune față sau integrală, iar prețurile nu vor fi majorate. În prezent, modelul de bază costă 11.200 de euro cu TVA.

Cu peste 155.000 de unități livrate în primele cinci luni din 2013, SUV-ul argeșean domină clasamentul celor mai vândute modele ale Grupului francez, reușind să devanseze nu doar Sandero (124.918), ci și nume cu tradiție mult mai îndelungată precum Clio (139.397) sau Megane (133.116).

Sursă foto: Autoblog.it

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>