autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mai 17th, 2012

Dacia Dokker și Dokker Van – fotografii în premieră

Dacia a publicat pe propriul site primele informații cu două noi mașini care se vor alătura în acest an familiei sale: Dokker, un vehicul polivalent şi Dokker VAN, o furgonetă funcţională.

Constructorul român a confirmat astăzi numele viitoarelor două modele care vor intra în gamă. Este vorba despre Dacia Dokker și Dacia Dokker VAN. Ambele autoturisme sunt dezvoltate pe baza Dacia Lodgy, un MPV lansat anul acesta la Geneva.

Dokker este un vehicul cu 5 locuri, practic şi polivalent, disponibil cu una sau două uşi laterale culisante. Dispune de un portbagaj generos şi oferă o modularitate sporită, Dacia Dokker se adresează clienţilor care îşi doresc un vehicul cu posibilităţi multiple de utilizare, care să asigure atât spațiu pentru 5 adulţi, cât şi transportul, la nevoie, a unor obiecte voluminoase. Poate fi comparat cu Renault Kangoo sau cu Fiat Doblo, respectiv o mașină deopotrivă utilitară și de pasageri.

Versiunea utilitară, Dokker VAN se adresează cu precădere întreprinzători şi societăţi comerciale. Dokker VAN asigură un volum de încărcare la cel mai bun nivel din segment, în condiţiile unor costuri de exploatare scăzute. Numele Dokker este derivat din cuvântul « dockworker » din limba engleză, cu referire la muncitorii care asigură încărcarea şi descărcarea navelor într-un port. Termenul subliniază astfel capacitatea mare de încărcare a celor două vehicule, adaptabilitatea şi robusteţea lor. Lansarea celor două noi modele în România este prevăzută în semestrul al doilea al acestui an. Pentru moment acestea sunt informațiile furnizate de Dacia. Premiera mondială a celor două noi modele Dacia va avea loc, cel mai probabil, la Salonul Auto de la Paris din acest an.

Deosebirile constructive față de Lodgy, sunt la lungime, ambele versiuni de Dokker fiind ceva mai scurte, și la uși: portbagajul se va deschide ca la MCV, cu două portiere, iar ușile spate vor fi culisante. Motorizările vor fi aceleași ca la Lodgy, 1.5 dCi, 1.2 Tce, 1.6 16v, la fel și dotările standard și opționale, inclusiv navigația.

Tot în 2012, Dacia ar putea să prezinte și o nouă generație a unuia dintre modelele actuale, Logan sau Sandero, însă niciuna dintre acestea nu a fost confirmată oficila, altfel decât la nivelul unor discuții informale.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>