autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, sept. 5th, 2013

Clasa S Coupé, surpriza Mercedes pentru Salonul de la Frankfurt

Noul GLA nu va fi singura vedetă care va străluci la standul Mercedes de la Frankfurt. Primul crossover compact al casei germane va fi acompaniat de noua Clasa S Coupe, versiunea cu două portiere a noii nave-amiral Mercedes.

În așteptarea premierei de săptămâna viitoare, nemții au început campania de teasing cu o primă serie de schițe oficiale, schițe ce ne dezvăluie un design extravagant, un adevărat melanj între luxul desăvârșit al noii Clasa S Sedan și agresivitatea molipsitoare a veșnic tânărului SLS.

Noul model este urmașul direct al actualului CL, titulatură ce va fi însă abandonată în încercarea de a alinia cel mai mare coupe din gama Mercedes la noua filosofie de branding a derivatelor sportive cu două portiere. Astfel, așa cum CLK a devenit Clasa E Coupe, și CL va fi redenumit Clasa S Coupe. Pe lângă versiunea coupe, gama S-Class va fi extinsă, în premieră, cu un Cabrio exclusivist, cu patru locuri somptuoase și pavilion amovibil textil, concurent direct pentru viitorul Rolls-Royce Wraith cabrio.

Nu doar numele va fi complet diferit, ci și filosofia din spatele modelului. Potrivit primelor informații, Clasa S Coupe va fi semnificativ mai ușoară și cu cel puțin 20 mai economică decât predecesorul său, urmând să fie oferită inițial în compania a două motorizări pe benzină, cu șase și opt cilindri, un V6 hibrid de 306 CP și un V8 bi-turbo de 455 CP. Ulterior, vor fi disponibile și versiuni diesel și hibride de tip plug-in. Modelul de top va purta celebra siglă AMG și va fi echipat cu tracțiune integrală.

Versiunea de serie va ajunge pe piață spre finele lui 2014. Cel mai probabil, lansarea oficială va avea loc în primăvară, la Salonul Auto de la Geneva.

 

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>