autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, feb. 29th, 2012

BMW M550d xDrive

Dacă doriți să renunțați la muzicalitatea unui propulsor alimentat cu benzină în favoarea unui diesel când vine vorba de un bolid M, de acum este posibil. Un BMW Seria 5 semnat M cu un consum mediu de 6,3 litri? Mda, acum este realitate. BMW M550d xDrive este unul din membrii noii familii BMW M Performance. Sub capotă se regăsește propulsorul diesel de 3 litri cu șase cilindri în linie care acum dezvoltă 381 CP între 4.000 și 4.400 rpm și un cuplu motor de 740 Nm între 2.000 și 3.000 rpm. Este folosită aceeași tehnologie TwinPower Turbo, dar propulsorul este animat de trei turbine.

Modelul are nevoie de doar 4,7 secunde pentru a ajunge la 100 km/h și are o viteză maximă limitată eletronic la 250 km/h. Versiunea Touring este mai lentă până la 100 km/h cu doar 0,2 secunde. Divizia M și-a luat rolul în serios, modificările aduse modelului fiind substanțiale. Suspensia a fost revizuită, ranforsate prinderile motorului și ale transmisiei, structura ranforsată pentru a satisface din punctul de vedere al rigidității. Chiar dacă vorbim de tracțiune integrală, se știe că BMW a dezvoltat sistemul xDrive pentru a nu răpi foarte mult din farmecul pilotajului.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>