miercuri, februarie 21, 2024
AcasăEvenimentBMW M Drive Tour - 4050 CP, în mâinile jurnaliștilor

BMW M Drive Tour – 4050 CP, în mâinile jurnaliștilor

BMW aniversează anul acesta 40 de ani de existență BMW Motorsport GmbH, 40 de ani M Power. Noi am sărbătorit cu 4.050 CP, toți ascunși sub capota a opt modele BMW M, în cadrul BMW M Drive Tour – un eveniment aflat la a doua ediție în România. Acesta se desfășoară în perioada 17-20 mai în cadrul Aeroportului Băneasa. Noi am deschis ieri ostilitățile asistați de Claudiu David, deținător al licenței de instructor BMW Fahrer Trening.

BMW M Drive Tour este dedicat clienților acestei mărci și se va desfăşura sub forma a trei excerciţii de condus organizate de pilotul român Claudiu David care au ca obiectiv nu numai probarea calităţilor dinamice ale modelelor testate, dar şi educarea în spiritul siguranţei în trafic. Cu o experienţă unică de condus atât în raliuri, cât şi pe circuit, David este singurul român instructor acrediat şi cu o participare internaţională activă la „BMW Driving Experince”, una dintre primele şi cele mai apreciate şcoli de condus şi pilotaj dezvoltate de un producător de automobile, deschisă deja din 1977.

Evident atracția BMW M Drive Tour este noul BMW M5 cu un propulsor V8 M TwinPower Turbo care dezvoltă 412 kW/ 560 CP, acesta este cel mai puternic model de serie pe care BMW l-a produs vreodată. Cei 560 CP sunt disponibili între 6.000 și 7.000 rpm, iar cuplul uriaș de 680 Nm este disponibil de la 1.500 rpm. Alături de BMW M5 am mai avut la dispoziție BMW M3 Cabrio și Coupe, modele la volanul cărora am parcurs un mini-circuit care avea ca element central o secțiune de slalom asimetric. A urmat apoi o sesiune de taxi-drive la bordul lui M5.

Ultimul exercițiu din program a constat într-o probă de evitare a unui obstacol la viteză mare și revenire pe bandă la viteză mare, iar în partea a doua o sesiune de torturat frâne – frânări de urgență de la viteze de peste 130 km/h. Aceste probe le-am efectuat la volanul unui BMW X5M și BMW X6M. În cadrul evenimentului am putut admira în premieră mondială noul BMW M6 Cabrio. Un privilegiu rezervat doar celor prezenți la BMW M Drive Tour 2012.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole