autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, nov. 21st, 2012

Audi A3 Sportback – prețurile pentru România încep de la 25.280 euro

Audi a anuțat prețurile pentru întreaga gamă a noului model A3, care includ acum și caroseria Sportback, cea în 5 uși. Prețurile lasă loc pentru atragerea de clienți de la BMW, dar și de la VW Golf sau Ford Focus.

Noul model Audi A3 Sportback va fi lansat oficial la începutul anului viitor, în februarie, simultan cu lansarea din Germania, astfel că cei care vor să comande noul model pot merge în showroom pentru rezervări. Prețul de bază pentru această caroserie începe de la 25.280 euro, pentru motorul 1.4 TFSI. Listele nu cuprind motorizarea 1.2 TFSI pentru această caroserie. Versiunea în 3 uși a lui A3 a fost deja lansată pe piața din România, la un preț de 21.870 euro.

Noul Audi A3 are o echipare de bază cu un standard extrem ridicat, fiind un concurent serios pentru modelele din clasa compactă, cu o echipare superioară.

Lista dotărilor include echipamentele cele mai importante, care de obicei sunt comandate opțional de clienții mărcilor de volum (am ales doar elementele cele mai importante din lista standard):

– Încălzire pentru ștergător lunetă

– Proiectoare ceață

– Imobilizator electronic (cod inclus în cheie)

– Geamuri electrice “Top Tether” ( cu senzori)

– Oglinzi electrice și încălzite cu semnalizare LED încorporată

– Instalație de climatizare

– Sistem de recuperare a energiei (încarcă bateria la frânare)

– Sistem start/stop (oprește motorul la semafor)

– Cotieră centrală

– Infotainment

– Airbaguri frontale șofer și pasager, laterale, cortină pe suprafață extinsă și genunchi șofer

– Radio MMI® cu ecran culisant de 5,8 inci, CD și cititor card SDHC, compatibil MP3 și WMA, cu conexiune AUX-IN plus 8 difuzoare x 10W

– ESC, Sistem anitipatinare (ASR)

– Diferențial blocabil electronic (EDS)

Unul dintre modelele de la care A3 poate lua clienți este chiar Golf 7, care încă nu a fost lansat pe piața noastră. Cei de la Volkswagen au anunțat prețurile pentru noul model, acesta fiind construit pe aceeași platformă cu A3. Golf are un preț de pornire de 15.440 euro, pentru motorul entry-level, de numai 85 CP. Pentru un motor mai mare, similar cu cel de bază la A3, 1.2 TSI de 105 CP, prețul crește la 16.124 euro. Iar pentru o echipare superioară, cu dotări care să aducă mașina la același nivel cu A3, prețul ajunge la aproape 20.000 de euro, în condițiile în care cel mai ieftin A3 costă 21.870 euro.

De asemenea, Ford Focus este o altă sursă de potențiali clienți, modelul mărcii Ford avînd prețuri ușor mai mari decât cele ale Golf.

Însă principalul concurent pentru A3 este BMW Serie 1. Acesta are deja un an de la lansarea pe piață, însă prețurile sale sunt mai ridicate cu aproximativ 1.000 de euro, pentru echipările de bază. Nu există însă o corespondență prea clară la motoare. BMW oferă ca entry motorul 1.6 benzină aspirat, pe 116i, la 102 CP, în timp ce Audi nu mai are niciun motor aspirat, ci doar turbo, 1.2, 1.4 și 1.8 litri TFSI.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>