joi, mai 23, 2024
AcasăMașini noiAudi A3 e-tron, primul plug-in-hybrid compact din clasa premium

Audi A3 e-tron, primul plug-in-hybrid compact din clasa premium

După ce a anulat versiunile e-tron ale micului A1 şi ale supercarului R8, Audi va dezvălui peste mai puţin de două săptămâni, la Geneva, noul A3 e-tron, rivalul german cu pretenţii premium al Toyotei Prius plug-in.

Performanţe de hot-hatch

Primul hibrid de serie încărcabil la priză din istoria companiei împarte sistemul de propulsie cu fratele de concern VW Golf Plug-in-Hybrid, beneficiind de serviciile unui duo compus dintr-un TSI convenţional cu injecţie directă de 1,4 litri/150 CP şi un motor electric de 102 CP, montat în carcasa noii transmisii e-Stronic cu şase trepte.

Întregul ansamblu dezvoltă o putere totală de 204 CP şi un cuplu maxim de 350 Nm, livrat în etape fie de motorul electric, între 0 şi 2.000 rpm (330 Nm), fie de cel termic, între 1.750 şi 4.000 rpm (250 Nm), cifre similare celor oferite de versiunea clasică 1.8 TFSI a noului Audi A3.

Audi A3 e-tron poate rula în trei moduri diferite: exclusiv cu ajutorul clasicului TSI, propulsat doar de unitatea electrică sau în modul hibrid, animat de ambele motoare, în tandem (funcţia “boosting”). Există şi o funcţie “coasting” care opreşte temporar cele două motoare la viteze de croazieră, pentru un plus de economie.

Sprintul de la 0 la 100 km/h durează doar 7,6 secunde iar viteza maximă se opreşte la 222 km/h, performanţe ce rivalizează fără niciun fel de menajamente cu ceea ce oferă un hot-hatch compact.

Consum mediu de senzaţie

În modul de rulare exclusiv electric, Audi A3 e-tron oferă o autonomie teoretică de 50 kilometri, la maximum 130 km/h, iar consumul mediu nu depăşeşte pragul senzaţional de 1,5 l/100 km, atunci când bateriile sunt complet încărcate. În caz contrar, consumul oficial creşte la 3,5 l/100 km. Emisiile de CO2 se apropie şi ele de idealurile celor mai înfocaţi dintre activiştii Greenpeace: doar 35 g/km.

Rezervorul are o capacitate de 40 litri, cu 10 mai puţin decât în cazul modelelor clasice. Ascunse sub bancheta din spate, bateriile pot fi alimentate de la prize convenţionale sau de la puncte de încărcare speciale şi nu sunt compatibile, iniţial, cu încărcătoarele rapide trifazice. Climatizarea poate fi pornită de la distanţă în timpul încărcării cu ajutorul unei aplicaţii speciale pentru smartphone-uri.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole