autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mai 30th, 2012

Aston Martin DB7 transformat în DB4 GT Zagato

Aston Martin DB4 Zagato este una dintre cele mai rare modele ale constructorului britanic, un adevărat trofeu pentru colecționari. Evanta Motor Company propune un altfel de DB4 GT Zagato. Modelul original a fost prezentat în 1960 la salonul auto de la Londra și a reprezentat prima colaborarea a constructorului britanic Aston Martin cu celebrul carosier italian. Modelul este considerat astăzi unul dintre cele mai frumoase automobile construite vreodată.

În 1963 au fost produse doar 19 exemplare, astăzi un model având un preț apropiat de 2 milioane USD. Carosierul britanic Evanta Motor Company vine cu o propunere interesantă pentru cei care își doresc acest model. Compania și-a făcut un nume pentru replicele produse până acum, chiar și după DB4 GT Zagato. Totuși ultima creație nu prea intră în categoria replicilor. Evanta oferă un kit de conversie a unui Aston Martin DB7 într-un DB4 GT Zagato. Constructorul britanic a produs aproximativ 7.000 exemplare DB7, așadar puteți găsi unul la un preț mult mai mic decât cele 2 milioane cerute la o ultimă licitație pe un DB4 GT Zagato.

Kitul de conversie vizează versiunea DB7 cu propulsor V12 de 6 litri care produce 420 CP și cutie de viteze automată. Kitul nu vizează doar exteriorul, și interiorul este complet modificat. Chiar dacă versiunea oferită de Evanta nu prea mai respectă rețeta originală cu propulsor de 3,7 litri cu șase cilindri în linie care dezvoltă 314 CP, totuși puteți pune mâna pe un clasic modern la un preț acceptabil și asta fără a pierde din esența Aston Martin.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>