autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, apr. 10th, 2012

Versiunea de serie a lui Skoda MissionL apare simultan cu Dacia Logan2

Skoda se află pe ultimii metri cu cel mai nou model al său, o versiune de serie a lui MissionL, care va debuta în fața publicului chiar la Salonul Auto de la Paris, unde Dacia pregătește lansarea celei de-a doua generații a lui Logan.

Momentul nu a fost ales întâmplător de cehi, deoarece noul sedan va avea exact trăsăturile lui Logan: va fi un sedan, cu dimensiuni ce se încadrează în clasa compactă, dar pe o platformă derivată din clasa B, cu un preț accesibil și destinat piețelor emergente.

Skoda a mai lansat anul trecut un sedan cu trăsături asemănătoare, Rapid, însă acela este destinat pieței din India și este construit pe platforma Polo sedan. Skoda Rapid nu se va vinde pe piețele din Europa.

Versiunea de serie a lui MissionL, care ar putea purta numele Felicia, va fi foarte asemănătoare cu conceptul prezentat la Frankfurt, potrivit declarațiilor oficialilor companiei. Mașina se va plasa între Fabia și Octavia, aceasta din urmă fiind de asemenea pregătită de o nouă generație, cel mai probabil anul viitor. Diferențele dintre cele două sedanuri, Felicia și Octavia, va fi totuși importantă, având în vedere că viitoarea Octavia va crește în dimensiuni, după modelul Jetta, respectiv una va avea circa 4,40 metri, iar cealaltă va depăși 4,50 metri. Nu în ultimul rând, ambele vor folosi platforma MQB a grupului, nou lansată anul acesta și care va găzdui modele din 3 segmente diferite.

De cealaltă parte, Dacia are programată lansarea lui Logan 2 tot în toamnă, pe o platformă îmbunătățită, actuala generație fiind îmbătrânită, iar ultimele informații din piață arată că exsită posibilitatea ca numele sedanului să fie schimbat, pentru a aduce un suflu nou vânzărilor și a sublinia upgrade-ul mașinii.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>