marți, februarie 20, 2024
AcasăPiata autoToyota rămâne lider de vânzări global, devansând GM și VW, în primul...

Toyota rămâne lider de vânzări global, devansând GM și VW, în primul trimestru

Toyota și-a păstrat poziția de lider global, în primul trimestru, grație aprecierii vânzărilor cu 6% în perioada ianuarie-martie, până la 2,58 milioane unităţi. Compania niponă și-a devansat rivalii de la General Motors și Volkswagen, care au raportat vânzări de aproximativ 2,4 milioane automobile fiecare.

Toyota încheie astfel cel mai profitabil an fiscal din istoria companiei, estimând un profit record de 18,5 miliarde de dolari, în principal datorită deprecierii yenului. Perioada ianuarie-martie a fost cel de-al treilea trimestru consecutiv când Toyota a revendicat poziţia de lider global.

“Anticipăm că Toyota va păstra titlul de numărul 1 în industrie până în 2016 sau 2017. Pentru a se menţine pe primul loc dincolo de acest orizont de timp, au nevoie să crească mai repede în China”, comentează pentru Bloomberg un analist al IHS Automotive Tokyo.

Volkswagen vrea să vândă în acest an la fel de multe automobile ca rivalul japonez, compania germană mizând în principal pe extinderea agresivă în China şi pe revenirea pieţei europene.

Acţiunile Toyota au crescut anul trecut cu 60%, însă au pierdut în acest an o parte din câştig din cauza costurilor mai ridicate legate de campaniile de rechemări auto şi de încetinirea ritmului de depreciere a yenului. Toyota a rechemat recent pentru reparaţii peste 6 milioane de autovehicule.

În luna martie, compania japoneză a încheiat o înţelegere cu autorităţile americane în urma căreia va plăti o amendă record de 1,2 miliarde de dolari legată de modul în care a procedat în timpul crizei din 2009-2010, când a efectuat o campanie record de rechemări pentru probleme legate de accelerarea autoturismelor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole