joi, februarie 22, 2024
AcasăMașini noiGENEVA 2014: Toyota Aygo, un design inedit și aspirații premium

GENEVA 2014: Toyota Aygo, un design inedit și aspirații premium

Toyota a adus la Geneva noul Aygo, citadina produsă pe aceeaşi platformă tehnică şi pe aceleaşi linii de asamblare cu Peugeot 108 şi viitorul Citroen C1.

Noul Aygo vine cu un design revoluţionar, cu accente conceptuale. O siglă supradimensionată tronează în centrul grilei care mimează aspectul literei X şi se întinde până la oglinzile laterale, învăluind o pereche de faruri fine cu LED-uri diurne.

Revoluţia stilistică adusă de noul Aygo nu este deloc întâmplătoare. Toyota aspiră la un loc în noua nişă premium a clasei mini, noua citadină urmând să fie repoziţionată ca un rival direct pentru Fiat 500 şi Opel Adam.

Layout-ul interiorului cu finisare demnă de segmentul imediat superior va fi, în mare parte, identic cu cel afişat de Peugeot 108. Aygo va promova o ergonomie minimalistă, comenzile esenţiale urmând să fie concentrate în jurul unui touchscreen integrat de 7 inci. Pe lista de opțiuni regăsim climatizare automată și o paletă largă de elemente decorative viu colorate ce duc personalizarea citadinei nipone la un nou nivel.

Aygo va fi oferită exclusiv în compania unei perechi de motorizări pe benzină aspirate cu trei cilindri, 1 litru cu 68 CP și 1,2 litri cu 82 CP, ambele de origine PSA Peugeot-Citroen.

Noua generaţie Toyota Aygo va fi în continuare produsă alături de modelele înrudite de la Peugeot şi Citroen, în uzina de la Kolin, Cehia.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole