joi, mai 23, 2024
AcasăMașini noiGENEVA 2014: Maserati Alfieri Concept, arma italienilor contra lui Porsche 911 și...

GENEVA 2014: Maserati Alfieri Concept, arma italienilor contra lui Porsche 911 și Jaguar F-Type

Maserati Alfieri își propune să cucerească titlul de Regină a Salonului Auto de la Geneva. Înnobilat de numele unuia dintre cei doi fondatori ai mărcii, conceptul lasă să se întrevadă liniile viitorului coupe cu 2+2 locuri al italienilor, rival direct pentru Porsche 911 și Jaguar F-Type.

Designul superb evocă modele de legendă din panoplia Maserati. Proporțiile apetisante ale conceptului ne trimit cu gândul la A6 GCS, unul dintre cele mai îndrăgite și exclusiviste modele din istoria firmei, doar detalii precum benzile luminoase full LED ce țin loc de faruri, clanțele aproape invizibile, jantele cromate de 21 inci și oglinzile fine amintind că Alfieri este un coupe bine ancorat în secolul 21. Oficialii Maserati resping ideea unui stil retro, caracterizând Alfieri drept un simplu moment de introspecție și nu unul de nostalgie pură.

Alfieri a fost creat în jurul arhitecturii transaxle a lui Gran Turismo MC Stradale, model ce își donează inclusiv motorizarea V8 de 4,7 litri și 470 CP, frânele ceramice Brembo și diferențialul cu alunecare limitată. Ampatamentul a fost redus cu 240 mm (2.700 mm), lungimea de 4.590 mm plasând Alfieri la granița dintre Ghibli și Gran Turismo. Sistemul de evacuare complet nou desăvârșește latura artistică, prin sunetul său spectaculos, cu accente grave, tunat special pentru a sparge zgomotul de fond al Salonului de la Geneva.

Prototipul expus la Geneva este 100% funcțional. În ce proporție își va lăsa, însă, amprenta Maserati Alfieri asupra viitorului model de serie, rămâne de văzut, însuși Lorenzo Ramaciotti, creatorul său și șeful de design al casei italiene, caracterizând-ul drept un studiu și nu o variantă ușor camuflată a mașinii finale. “Nu pot confirma că Alfieri va intra în producție, ci doar că ascunde promisiunea unui model cu ADN similar. Nu este un GT, este o mașină sport pură cu 2+2 locuri, mașina pe care mi-am dorit dintotdeauna să o creez.”

Indiferent de legătura sa cu conceptul prezentat astăzi, versiunea de serie a coupe-ului Alfieri va sosi pe piață în maximum doi ani. Nu este clar dacă noul model va înlocui și Gran Turismo sau dacă acesta va avea un urmaș separat, cu proporții ceva mai generoase.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole