autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, sept. 2nd, 2013

Supercarul electric BMW i8 sosește la Frankfurt

Versiunea de serie a noului BMW i8 va fi lansată pe 10 septembrie, la Frankfurt. Deși primul teaser oficial ne dezvăluie puține detalii noi, aspectul final al supercarului electric nu mai este de mult un secret, acesta fiind deconspirat luna trecută sub forma unei matrițe de design – imagini prezentate și de Auto Industry News.

i8 este o reinterpretare a ideilor prefigurate de conceptele Vision Efficient Dynamics expuse de BMW în ultimii ani la diverse show-uri auto. Ușile cu deschidere verticală, tip fluture, vor intra și ele în producția de serie, alături de aripioarele aerodinamice inedite, complet separate de caroserie.

BMW i8 este al doilea automobil construit de bavarezi pe baza tehnologiei hibrid, într-o rețetă proprie. Spre deosebire de i3, care este un automobil mic, de oraș, i8 este un vehicul sport veritabil, cu 2+2 locuri, care promite o accelerație de 4,5 secunde de la 0 la 100 km/h și un consum extrem de redus. Puterea totală este de 362 CP, iar cuplul maxim atinge 570 Nm.

În modul de rulare 100 electric, i8 are o autonomie de 35 de kilometri, la o viteză maximă de 120 km/h. Cu ambele motoare cuplate, supercarul electric rulează în regim 4×4, cu un consum de 2,5 litri/100 km, respectiv emisii de 59 g/km. Autonomia totală, cu un plin de benzină trece de 500 km, în modul confort, și crește cu 20 în regim ECO PRO.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>