autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mart. 20th, 2012

Start în Cupa Mondială de Rally Raid

Pentru Costel Cășuneanu și Maurilio Zani sezonul 2012 a început cu Baja Italia, prima etapă din Cupa Mondială de Rally Raid. Programată în perioada 15 – 18 martie, competiția din Italia a atras nume celebre din lumea sporturilor cu motor, printre care Toni Gardemeister și Peter van Merksteijn, piloți de raliu, dar și pe veteranii Jean Louis Schlesser și Boris Gadasin, piloți cu experiență în astfel de competiții.

În prima zi din Baja Italia, echipajul Pa&Co Racing, pe un Mitsubishi Racing Lancer MRP10, a terminat pe locul 10 la general. „Etapa din Italia este prima cursă pentru noi. Am început să ne intrăm în ritm și sunt sigur că putem urca fără probleme câteva locuri în clasament”, a spus Costel Cășuneanu, la finalul primei zile din Baja Italia.

Sâmbătă, 17 martie, au fost programate alte două probe speciale, iar la finalul zilei echipajul X Riders a urcat până pe locul 6. „Am mers foarte bine la cea de-a doua trecere pe specială Tagliamento și am reușit să urcăm patru locuri în clasament. Mai avem încă doua probe duminică, de aproape 100 kilometri, și sper să ajungem cu bine la sosire”, a mai spus pilotul Pa&Co Racing. Duminică, în ultima zi, Costel Cășuneanu și Maurilio Zani au terminat specialele pe locurile 6, respectiv 7, și și-au păstrat locul 5 la clasa T1 și locul 6 în clasamentul general. „A fost o etapă dificilă, cu adversari puternici, dar sunt mulțumit că am reușit sa ne intrăm în ritm, iar rezultatul nostru nu este deloc rău mai ales că aici eu sunt acasă”, a spus și Maurilio Zani, copilotul echipajului Pa&Co Racing.

Următoarea provocare pentru Costel Cășuneanu și Maurilio Zani va fi Raliul Tunisiei, programat în perioada 8 – 13 mai 2012. „Am început sezonul cu un rezultat bun și as vrea să continuăm la fel. Etapa din Tunisia va fi și mai dificilă, dar după evoluția din Raliul Faronilor, din sezonul 2011, cred că putem obține un rezultat bun și aici”, a concluzionat Costel Cășuneanu.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>