autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, iul. 3rd, 2012

Noul Renault Clio – prezentat oficial înaintea lansării de la Paris

Renault a dat publciității datele complete pentru cea mai nouă generație a modelului Clio, un automobil ce reprezintă de mai mult timp un standard și un reper pentru marca franceză. De altfel, ultimele două generații au fost cele care au introdus în gamă un nou limbaj de design.

Acum, Clio poate fi considerat primul model creat de designerul Larens van den Acker, cel care a părăsit în urmă cu circa doi ani Mazda pentru a deveni vice-președinte pentru design, în board-ul Renault. Rezultatul este o mașină cu o suprafață sculpturală, așa cum erau mașinile Mazda, dar cu o identitate proprie, ce nu pierde din ADN stilul Renault cu care toți ne-am obișnuit. Principalele detalii au fost preluate de la conceptul DeZir.

Printre dotările care sunt introduse acum pe modelul de clasă B se numără câteva care în urmă cu câțiva ani puteau fi găsite doar pe automobile din clase superioare. Reversing camera, acces fără cheie, sistem audio R-Sound, dar și R-Link, o tabletă integrată cu conexiune la internet, sunt doar câteva dintre acestea. De asemenea, tehnologii noi, moderne, unele regăsite la modele concurente, sunt acum prezente la Clio. Un exemplu este cutia cu dublu ambreiaj, EDC, cu 6 trepte.

Printre motoarele anunțate pentru debut se regăsesc două propulsoare extrem de efciente, respectiv TCe90, 1.5 litri, 90 CP, un motor pe benzină nou, în 3 cilindri, de 900 cmc și 90 CP, care se laudă cu emisii de 99g/km, adică 4,3 litri/100 km, și dCi90, un diesel cu un consum de numai 3,2 litri/100 km.

De asemenea, TCe 120, motor de 1.2 litri, 120 CP, alimentat prin intermediul unei turbine, se va număra cu siguranță printre preferatele publicului, dar va fi introdus abia anul viitor.

Noul Renault Clio va fi fabricat în Franța, la Flins, și în Turcia, la Bursa. Debutul în fața publicului va avea loc la Salonul Auto din Paris, în septembrie.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>