autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, iun. 8th, 2012

Ford își va modifica planurile în Europa, din cauza crizei

Ford își revizuiește business planul pentru Europa, după cum a declarat Bob Shanks, CFO al Ford Motor Co., într-un interviu acordat Automotive News. Motivul este generat de declinul masiv al pieței auto din Europa și, în general, al economiilor de pe acest continent.

„Trebuie să dezvoltăm un plan mai bun pentru ceea ce urmează să fie un mediu extern mult mai puțin favorabil”, a spus Shanks. Acesta nu a dat detalii, însă, despre modul în care afacerea va fi revizuită.

Piețele auto din Europa au suferit scăderi masive, constructorii confruntându-se cu supracapacități de producție, profituri mici și o concurență a prețurilor foarte dură.

În aceste condiții, Ford se așteaptă la o pierdere de 500 – 600 milioane de dolari în Europa. În același timp, Ford Motor Company a înregistrat un reviriment după procesul de restructurare inițiat în urmă cu 3 ani și chiar mai mult, având un istoric pozitiv al businessului, cu profit pe ultimele 12 trimestre, respectiv aproape 30 de miliarde de dolari din 2009 până în 2011, după ce o sumă aproximativ egală fusese pierdută în anii 2006 – 2008.

Revizuirea planurilor de afaceri se face pentru următorii 5 ani, așa cum se întâmplă în fiecare an. Actuala reconfigurare a businessului din Europa va fi prezentată în board în luna iulie.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>