luni, mai 27, 2024
AcasăPiata autoDacia Duster cu numărul 500.000, produsă astăzi la uzina de la Mioveni

Dacia Duster cu numărul 500.000, produsă astăzi la uzina de la Mioveni

Dacia Duster, cel mai bine vândut model produs la Mioveni, a ajuns astăzi la borna 500.000. Exemplarul care a marcat depășirea pragului de jumătate de milion de unități fabricate de la debutul din 2010 va fi livrat unui client din Franța, principala piață de export pentru SUV-ul argeșean.

Mașina aniversară este un Laureate gri olive, echipat cu motorizarea diesel 1.5 dCi de 110 CP și tracțiune integrală. Mai bine de 40 din cadența zilnică de producție a uzinei de la Mioveni este acoperită de Duster, 95 dintre exemplare fiind destinate exportului.

Lansat în martie 2010, la Geneva, Duster a trecut recent printr-o operațiune de cosmetizare, care a adus câteva modificări estetice minore și o nouă motorizare turbo pe benzină, de 1,2 litri și 125 CP. Tot din această toamnă, Duster facelift se poate lăuda și cu un interior complet nou, care preia centrala multimedia MediaNav cu sistem de navigație și planșa de bord modernizată de la noile Logan și Sandero.

În prezent, Duster nu este asamblat doar la Mioveni, fiind produs sub sigla Renault sau Nissan și în Brazilia, Rusia sau India. Peste 188.000 de clienți au achiziționat SUV-ul argeșean la nivel global, în prima jumătate a anului, vânzările de Duster reprezentând mai bine de o treime din totalul întregii gamei Entry Renault.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole