vineri, martie 29, 2024
AcasăMașini noiNoul Ford Mustang va fi lansat pe 5 decembrie - primele imagini,...

Noul Ford Mustang va fi lansat pe 5 decembrie – primele imagini, publicate în avans pe internet

Ford Mustang va sosi, pentru prima dată în istoria sa de jumătate de secol, în Europa. Noua generație va fi lansată oficial vineri, 5 decembrie, în cadrul galei Go Further din Barcelona, transmisă live pe internet. Un prim set de fotografii oficiale preluate din ediția printată a revistei americane Autoweek și-au făcut, însă, deja apariția pe internet, via Carscoops.com.

Noul model va fi dezvelit oficial chiar de președintele executiv al Ford Motor Company, Bill Ford, nepotul fondatorului companiei. Prezentarea noii generații pe pământ european subliniază caracterul global al noului Mustang, care va părăsi în premieră granițele Statelor Unite pentru a  fi comercializat oficial pe piețele din întreaga lume.

Emblematicul model american rămâne fidel liniilor care l-au consacrat și evocă spiritul iluștrilor săi înaintași printr-o capotă lungă, tipică unui muscle car, și stopurile verticale, cu trei benzi parelele de LED-uri. Noua grilă frontală are, însă, un aer ceva mai european, apropiat de cel al modelelor Ford disponibile în prezent pe Bătrânul Continent, la fel ca proporțiile ceva mai suave ale caroseriei și plafonul extrem de plonjat.

Pentru interior, tema de bază este, în continuare, retro, layoutul planșei de bord, cu un volan sportiv în trei spițe și perechea sa clasică de umflături din partea superioară, fiind puternic inspirat de cel al primei generații Mustang. Noul model oferă patru locuri veritabile și un portbagaj suficient de încăpător pentru escapele scurte de la sfârșit de săptămână.

Mustang va fi construit pe o platformă complet nouă, proiectată de la zero, care va ajuta noul pony car american să cântărească mai puțin cu aproximativ 140 kg decât predecesorul său. Noua generație va dispune, în premieră, de suspensia spate multilink și de un nou motor turbo EcoBoost de 2,3 litri, care va dezvolta, potrivit bursei zvonurilor, cel puțin 270 CP. Contrar speculațiilor inițiale, marele V8 de 5 litri va face, în continuare, parte din program. Printre cele mai interesante echipamente prezente pe noul Ford Mustang se numărăr un diferențial Torsen cu alunecare limitată, cruise controlul adaptiv și selectorul modurilor de funcționare a direcției, ESP-ului și motorului – standard pentru modelele de 2,3 și 5 litri.

Vezi setul complet de fotografii publicat de Carscoops aici: http://www.carscoops.com/2013/12/2015-ford-mustang-trots-out-early-see.html

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole