marți, februarie 27, 2024
AcasăRevista preseiDacia ar putea intra în Formula 1, din 2015, cu ajutorul unei...

Dacia ar putea intra în Formula 1, din 2015, cu ajutorul unei echipe private

Dacia ar putea intra în Formula 1, scrie Adam Cooper, un jurnalist britanic implicat de mai bine de două decenii în Marele Circ. Informația se bazează pe faptul că o echipă care are legături cu România și-a depus deja candidatura pentru sezonul 2015. Rămâne de văzut care va fi numele producătorului aflat în spatele team-ului și dacă proiectul va fi acceptat. 

Potrivit presei internaționale, noua echipă va fi coordonată de Colin Kolles, germanul de origine română care a mai condus în trecut Force India (2005-2008) și HRT (2010-2011). Noul team ar fi susținut de mai multe companii de stat din România, Kolles urmând să le pună la dispoziție suportul tehnic și logistic, precum și întregul său staff specializat în proiectarea și asamblarea mașinilor de curse.

Pentru a lua startul în 2015, prima echipă românească din istoria Marelui Circ va avea, însă, nevoie și de susținerea venită din partea unui producător auto de talie mondială. Iar aici lucrurile devin interesante.

Adam Cooper lansează o ipoteză bulversantă: constructorul care își va pune sigla pe noul team ar fi Dacia. Compania argeșeană va folosi actualul motor de Formula 1 dezvoltat de Renault, același propulsor pe care francezii îl livrează inclusiv campioanei en-titre Red Bull Racing.

Site-ul 0-100.ro scrie că Dacia nu știe nimic despre această informație, însă nu precizează dacă a contactat serviciul de PR sau conducerea companiei. Cel mai probabil, dacă afacerea este reală, ea se va perfecta la nivelul conducerii Renault, pentru început, intervenția vreunui angajat Dacia nefiind cu adevărat rerelevantă.

Anunțul oficial FIA privind numele noilor echipe de Formula 1 acceptate pentru sezonul 2015 va fi făcut pe 28 februarie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole