joi, mai 23, 2024
AcasăMașini noiPorsche Taycan: 20.000 de precomenzi pentru primul model electric al casei germane

Porsche Taycan: 20.000 de precomenzi pentru primul model electric al casei germane

Porsche Taycan va intra în producția de serie anul acesta, iar interesul publicului pentru primul model electric al casei germane este realmente promițător.

La nivel global, Porsche a contabilizat deja 20.000 de precomenzi, deși designul final al mașinii electrice este încă necunoscut, iar valoarea avansului se ridică la 2.500 euro, în Europa. Astfel de cifre indică faptul că Taycan se bucură de o primire caldă din partea clienților. Porsche a anunțat, de asemenea, la Salonul Auto de la Geneva, că va dezvălui versiunea de serie a modelului Taycan la Frankfurt, în luna septembrie a acestui an, debutul comercial fiind așteptat înainte de sfârșitul anului în curs.

În varianta sa conceptuală, Mission E, prezentată la Frankfurt, în urmă cu trei ani și jumătate, Porsche Taycan dezvolta 600 CP și atingea pragul de 100 km/h în 3,5 secunde. Autonomia conceptului era estimată la 500 km, în conformitate cu normele de măsurare NEDC, tracțiunea fiind integrală. Pentru modelul de serie, Porsche promite îmbunătățirea performanțelor, autonomia putând, de asemenea, crește odată cu lansarea unei noii generații de baterii, cu densitate mai mare.

Opțional, clienții Porsche pot achiziționa o stație de încărcare prin inducție, ce se montează în garaj. În plus, ar fi posibilă reîncărcarea rapidă în numai patru minute, care ar urma să asigure o autonomie de maximum 100 km.

Constructorul german are planuri mari cu Taycan, deoarece Porsche promite că noul model 100% electric va fi cel mai sportiv și cel mai avansată din punct de vedere tehnologic din segmentul său.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole