marți, iunie 25, 2024
AcasăEvenimentÎn week-end începe Raliul Dakar, cu două SUV-uri Duster la start

În week-end începe Raliul Dakar, cu două SUV-uri Duster la start

Sâmbătă, 5 ianuarie, se dă startul în ediția 2013 a celui mai titrat rally raid din lume, Raliul Dakar, care se desfășoară și în acest an în America de Sud, continent pe care s-a mutat din 2009. Pentru România, anul acesta raliul are o semnificație în plus, la start fiind aliniate două automobile Duster, sub sigla Renault. Acestea fac parte din echipa Renault Argentina și au fost modificate substanțial, pentru a face față condițiilor dure ale raliului.

Dakar Rally se desfășoară pe parcursul a 15 zile, cu plecare din Peru, traversarea Argentinei și finish în Chile. Lungimea totală a traseului este de peste 8.000 de kilometri, respectiv peste 4.000 de kilometri de probe speciale, cu diferențe în funcție de clasele de concurs. Acestea sunt cele 3 clasice, moto, auto și camioane. Cele două Duster vor avea de parcurs 8.574 kilometri, din care 4.155 kilometri probe speciale. Transformarea mașinilor pentru Dakar a fost făcută de compania Barattero, unul dintre cei mai cunoscuți preparatori de mașini de raliu din Argentina. Aceștia au folosit motoare de la Oreste Berta, o altă companie specializată în motorsport, care tuningul de motoare.

Piloții au o experiență destul de bogată în Dakar, cu Emiliano Spataro și José Garcia la volanul celor două mașini. Spataro are experiență în Super TC2000, una dintre cele mai cunoscute competiții de touring car și îl va avea alături pe Benjamin Lozada, cu care a mai concurat de-a lungul timpului. Garcia îl va avea copilot pe Malano Mauricio, cu care a mai participat în Dakar și în alte competiții de rally raid.

Duster a fost lansat anul acesta în Argentina sub brandul Renault, după ce a fost introdus în ultimii ani pe alte piețe din America de Sud.

“Suntem foarte încântați că am luat decizia de a rula Dakar cu Duster modelul nostru. Este un vehicul care a fost lansat în Argentina, în luna octombrie a anului trecut și este deja un succes, atât aici, în America și în lume”, a declarat Alejandro Reggi, director comercial Renault Argentina.

Piloții au declarat că urmăresc clasarea între primele 15 echipaje, la finele competiției.

Organizatorii, Amaury Sport Organisation, au anunțat prezența la start a 1700 de concurenți (piloți, copiloți și echipe de asistență), din nu mai puțin de 53 de țări. Cel mai tânăr pilot are 19 ani (Robert Van Pelt, Olanda, Clasa Moto), iar cel mai vârstnic are 71 de ani (Francisco Claudio Regunaschi , Argentina, Clasa Auto).

Lima, capitala peruană de unde se va da startul, are o diferență de fus orar de 7 ore față de România.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole