autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, sept. 12th, 2013

FRANKFURT 2013: Nissan X-Trail trece la un design fluid și inaugurează platforma CMF

Nissan a dezvăluit jurnaliștilor noul X-Trail, un SUV modern care își schimbă aspectul, dar nu și năravurile, beneficiind de toate trăsăturile 4×4 ale vechii generații.

Nissan s-a numărat printre constructorii cu cele mai importante lansări la Frankfurt, depășind în materie de interes al jurnaliștilor chiar și unii producători autohtoni. Noua generație X-Trail a atras la ora conferinței de presă mulți ziariști, iar reacția a fost una extrem de favorabilă. Nissan X-Trail se transformă dintr-un SUV cu aspect off-road, cu volume drepte, tradiționale, într-un SUV modern, fluid, urban, care va atrage cu certitudine clienți noi, din zona mărcilor europene. Practic, acum Nissan X-Trail face legătura între Qashqai și Murano, mult mai logic și mai rafinat.

Din punct de vedere tehnic, X-Trail aduce o noutate în Alianța Renault – Nissan, prin platforma Common Module Family, pe care o anunțase cu aproape doi ani în urmă. Așa cum și alți constructori au decis, Nissan și Renault trec pe platforme modulare, pentru reducerea costurilor și pentru optimizarea producției. Nissan X-Trail este astfel primul model al alianței care utilizează această platformă CMF, următorul model fiind Qashqai, a cărui lansare va avea loc în scurt timp. CMF reprezintă, în mod practic, o combinație de module interschimbabile, care sunt ajustate în funcție de tipul automobilului. Șasiul spate, șasiul față, habitaclul și capota motorului, acestea sunt de mai multe dimensiuni în funcție de segment (hatchback, sedan, SUV, MPV) și se pot combina unele cu altele. Dincolo de aceste soluții de caroserie, transmisia bazată pe tehnolgia ALL MODE 4x4i, care asigură o rulare eficientă pe suprafețe diverse, cu cele trei moduri, 4×2, AUTO și LOCK. În plus, au fost introduse tehnologii noi, precum Active Ride Control și Active Engine Break, care modifică, în primul caz, suspensiile, pentru a se adapta la suprafețe denivelate, și regimul de turații, în al doilea caz, pentru un comportament adecvat în viraje sau la decelerări.

Nu au fost oferite informații despre motorizări, dar nu sunt așteptate surprize din partea acestui model, portofoliul alianței având la dispoziție o gamă de motoare suficient de largă.

Lansarea Nissan X-Trail va avea loc anul viitor, pe toate piețele din Europa.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>