miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăMașini noiChevrolet Corvette Stingray - legendarul supercar american renaşte la Salonul de la...

Chevrolet Corvette Stingray – legendarul supercar american renaşte la Salonul de la Detroit

Chevrolet are de astăzi un nou actor pe scena celor mai importante supercaruri ale momentului. Este vorba despre mult aşteptatul Corvette Stingray, noua generaţie a modelului de legendă, introdusă oficial în cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Design exterior şi interior futurist

Noul model vine cu o parte frontală mult mai agresivă, dar care păstrează similitudini cu vechea generaţie C06. Posteriorul are însă un aspect complet nou, renunţând definitiv la stopurile rotunde în favoarea unora inspirate de Camaro. Profilul este dominat de pasaje largi pentru roţile spate.

Interiorul capătă un aspect high-tech şi vine echipat cu mai multe sisteme de siguranţă de ultimă generaţie, menite să ţină în frâu puterea motorului. Pielea îşi face loc şi pe anumite zone ale bordului, în vreme ce plasticul a căpătat un aspect calitativ superior. Instrumentele de bord completează aspectul futurist al interiorului.

Sub caroserie se ascunde un motor V8 de 6.2 litri, de concepţie nouă, care dezvoltă 450 de cai putere şi 610 Nm, Corvette Stingray devenind astfel cel mai performant model standard de până acum din istoria brandului. Resursele vor fi suficiente pentru a scoate un timp mai mic de patru secunde de la 0 la 100 de km/h şi pentru a dezvolta o acceleraţie laterală mai mare de 1g.

Şasiu şi motor complet noi

Dezvoltat pe un şasiu complet nou şi un cadru de oţel mult mai uşor, Corvette Stingray beneficiază şi de alte îmbunătăţiri la capitolul reducere a masei totale. Capota şi panoul acoperişului din fibră de carbon, aripile, portierele şi panourile spate din materiale compozite, panourile din partea inferioară a caroseriei din compozit nano-carbon şi un cadru nou din aluminiu contribuie la redistribuirea masei pe axa spate, pentru obţinerea unui echilibru optim de 50/50.

Motorul nou de 6.2 litri îmbină tehnologiile avansate precum sistemul de injecţie directă, sistemul de management activ al carburantului, sincronizarea continuu variabilă a supapelor şi un sistem de combustie avansat ce generează mai multă putere cu un consum de carburant mai mic.

Noul Corvette Stingray va fi produs la uzina GM din Bowling Green, Kentucky. Aici au fost aduse îmbunătăţiri în valoare de 131 milioane de dolari, inclusiv o investiţie de aproximativ 52 de milioane de dolari, ce permite producerea în premieră a cadrului din aluminiu la nivel intern. Corvette Stingray va fi pus în vânzare în al treilea trimestru al anului 2013.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole