autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, iun. 14th, 2012

Andreas Mikkelsen, campionul din IRC, vine la Sibiu

Andreas Mikkelsen, campionul en-titre și liderul din IRC, și-a anunțat participarea la Raliul Sibiului România. Pilotul Skoda UK Motorsport vine la Sibiu cu un singur obiectiv: să câștige cel mai dur și spectaculos raliu pe macadam din România. Lista de start pentru Raliul Sibiului România, etapa a 8-a din Intercontinental Rally Challenge, devine din ce în ce mai interesantă cu cinci săptămânii înaintea celui mai important eveniment auto organizat anul acesta în România. Andreas Mikkelsen, cel mai tânăr pilot din istorie care a câștigat o etapă din Campionatul Național al Marii Britanii, care a adunat puncte în WRC, care a câștigat o probă specială în același campionat mondial și cel mai tânăr campion din istoria Intercontinental Rally Challenge, și-a anunțat prezența la Raliul Sibiului România.

În 2011, Andreas Mikkelsen a câștigat două etape din IRC, Scoția și Cipru, și și-a asigurat titlul la finalul unui sezon extrem de disputat. Norvegianul de 23 de ani participă la raliuri de la vârsta de 16 ani, după ce a concurat pentru echipa națională a Norvegiei la schi alpin și apoi la motocross. Mikkelsen, un specialist al etapelor pe macadam, vine la Sibiu cu un obiectiv foarte clar: victoria. „Nu am mai fost niciodată în România, dar tocmai de aceea abia aștept să concurez aici. Raliul Sibiului România este o etapă nouă pentru toate echipajele din IRC și după atâtea etape pe asfalt abia aștept să concurez din nou pe macadam. Sincer, astept cu nerăbdare să iau startul la Sibiu, iar obiectivul este să adun cât mai multe puncte în IRC. Pentru a-mi atinge scopul trebuie să câștig”, a spus Andreas Mikkelsen.

Pilotul Skoda UK Motorsport va lua startul în etapa de la Sibiu cu o mașină Skoda Fabia S2000. În 2012, în Raliul Sibiului România piloții vor avea de parcurs 205,8 kilometri de probă specială pe macadam și asfalt. Înscrierile pentru Raliul Sibiului România, programat în perioada 19 – 21 iulie 2012, se încheie pe data 6 iulie.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>