autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, iun. 11th, 2012

Alfa Romeo 4C de serie ar putea fi dezvăluită anul acesta

Alfa Romeo 4C, un coupe de care are nevoie marca italiană pentru a-și completa portofoliul, ar putea fi dezvăluit în perioada următoare în versiune de serie, potrivit celor mai noi informații din interiorul companiei, citate de presa auto din Franța și Italia.

Alfa Romeo 4C Concept a fost prezentat publicului anul trecut, fiind extrem de bine primit, motiv pentru care proiectul a primit acceptul pentru a merge mai departe. Decizia managementului Fiat Group în legătură cu lansarea acestuia a vizat însă piața americană, mult mai capabilă să susțină financiar un astfel de proiect și inclusiv dezvoltarea mărcii Alfa Romeo. Astfel, a fost anunțat ca salon de debut Detroit 2014, cu modelul de serie disponibil imediat pe piața din SUA. Între timp, planurile șefilor Fiat-Chrysler s-au schimbat, astfel că au decis ca mașina să fie disponibilă încă de anul viitor. Acesta este motivul pentru care în această vară și posibil la Salonul Auto din Paris să vedem deja varianta de serie a caroseriei. Aceasta nu va mai conține fibră de carbon, evident, deoarece prețul ar urca prea mult. Va avea totuși o structură ușoară, din aluminiu, și o premieră: motorul de 1,75 litri, cu o putere de aproape 300 CP. Acest propulsor va fi noua vedetă a mărcii pe următoarele modele, inclusiv pe viitorul Spider, ce va fi construit împreună cu Mazda, pe următoarea platformă a roadsterului MX-5. Recent, cele două companii, Fiat Group și Mazda, au anunțat că vor coopera atît pentru producerea unui roadster, cât și pentru producția unor noi modele. În acest context, Mazda ar putea utiliza liniile de producție ale Fiat în Europa și Chrysler în SUA.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>