marți, februarie 27, 2024
AcasăMașini noiUPDATE: Misteriosul concept Italdesign GIUGIARO se numește Brivido

UPDATE: Misteriosul concept Italdesign GIUGIARO se numește Brivido

UPDATE: ItalDesign a făcut public numele tot printr-un clip pe youtube, în care se vede clar denumirea Brivido.

Una dintre puținele premiere mondiale de la Geneva care nu și-a dezvăluit încă detaliile, concept-car-ul anunțat de casa de design Giugiaro își ridică puțin câte puțin prelata, lăsând să se vadă doar mici detalii ale produsului final. După ce a furnizat fotografii de tip teasing prin intermediul contului de twitter, acum Italdesign Giugiaro a publicat un video pe youtube, prin intermediul căruia putem vedea literele BRSV, care ar putea face parte din denumirea conceptului. Premiera va fi dezvăluită pe 6 martie și ar putea aduce informații despre viitoarele produse ale grupului Volkswagen. Anul trecut, Giugiaro a expus la Geneva conceptele Go și Tex, sub sigla VW.

Volkswagen AG a cumpărat, în 2010, 90,1 din acțiunile casei de design Italdesign Giugiaro. Vânzarea a fost făcută către Lamborghini SpA (subsidiară a Audi AG și implicit a grupului german VW) astfel încât tradițiile și experiența italienilor rămân, evident simbolic, în Italia. Vânzarea include drepturile de autor privind brandul Giugiaro și patentele existente. Diferența de acțiuni până la 100 rămâne în proprietatea familiei Giugiaro.

Giorgetto Giugiaro, născut în 1938, este unul dintre cei mai prolifici designeri auto și, cu certitudine, cel mai influent din secolul 20. El a desenat unele dintre cele mai cunoscute mașini, de la modele populare, precum VW Golf I, până la modele extrem de scumpe sau supersport, precum Lotus Esprit sau noul Ford Mustang. A fost premiat cu titlul de „Car Designer of the Century”, în 1999, și a fost inclus în Automotive Hall of Fame, în 2002.

După ce a lucrat în tinerețe pentru studioul de design Bertone și apoi pentru Ghia, și-a înființat propriul studio, Italdesign Giugiaro, în 1969. În afară de automobile, Giugiaro a mai desenat aparate foto pentru Nikon, prototipuri de PC pentru Apple, dar și promenada din Santo Stefano.

Colaborarea dintre VW și Giugiaro durează de zeci de ani, modele importante ale acestui grup auto, VW Golf, Passat, Scirocco, Audi 80, fiind semnate de artist în trecut. În 2008, cele două companii au semnat un protocol de colaborare, cel mai important proiect derulat împreună înainte de achiziție fiind Volkswagen up!.

Potrivit declarațiilor oficiale, Italdesign Giugiaro generează vânzări de 100 de milioane de euro anual și are 800 de angajați.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole