miercuri, iunie 29, 2022
AcasăMașini noiRenault confirmă înlocuirea MPV-ului Espace cu un crossover mai mare decăt Koleos

Renault confirmă înlocuirea MPV-ului Espace cu un crossover mai mare decăt Koleos

Una dintre dilemele curente ale conducerii Renault este înlocuirea venerabilului Espace. Modelul care a iniţiat, practic, curentul monovolumelor de familie, în anii ’80, nu se mai bucură de succesul de odinioară, de vină fiind nu doar designul învechit, ci şi declinul întregului segment.

Cheia este lansarea unui SUV full-size, mai mare decât Koleos, schimbare de direcție confirmată de Laurens van den Acker, directorul de design Renault.

“Espace este un model iconic pentru brandul nostru. Este unul dintre puținele Renault-uri pe care le poți vedea parcate lângă un Mercedes sau un Volkswagen, în fața aceleiași case. Din păcate, însă, l-am lăsat să trăiască prea mult în forma actuală. Succesorul lui Espace, cel mai mare model din gama Renault, va mixa caracteristicile unui SUV cu cele ale unui minivan, pentru a avea mai multe șanse de reușită pe piață. Bineînțeles, designul va fi superb!”, a declarat designerul Renault, citat de Automotive News.

Clienții din Europa renunță la hatchback-urile și monovolumele convenționale în favoarea crossoverelor, fiind atrași de poziția de conducere înaltă și de robustețea pe care o inspiră.

Vânzările actualei generații Espace, lansată în 2002, se află în cădere liberă. În primul trimestru din 2013, Renault a livrat doar 3.014 unități pe piețele din Uniunea Europeană, ceea ce se traduce printr-o scădere de peste 35 față de perioada similară a anului trecut.

Noul Espace va fi primul model construit pe baza noii platforme comune Renault/Nissan CFM1, care va sta și la baza viitorului Laguna.

Potrivit șefului de design Renault, liniile noului crossover full-size vor fi anticipate în toamna acestui an, la Frankfurt, de un concept apropiat de versiunea finală de serie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detector AdBlock

Salut! Am detectat folosirea unei extensii de tip AdBlock. Site-ul autoindustry.ro se finanțează și din reclamele afișate. Pentru a-ți putea oferi în continuare conținut de calitate, te rugăm să dezactivezi AdBlock-ul și să reîmprospătezi pagina. Mulțumim că ești alături de noi!