miercuri, februarie 21, 2024
AcasăMașini noiMercedes CLA 45 AMG, cel mai puternic model compact cu patru uşi...

Mercedes CLA 45 AMG, cel mai puternic model compact cu patru uşi al momentului

Aşteptat în zadar la Geneva, noul Mercedes CLA 45 AMG, versiunea de înaltă performanţă a primului coupe cu patru uşi derivat din Clasa A, va debuta oficial peste mai puţin de o săptămână, la Salonul Auto de la New York.

Exteriorul celui mai fierbinte Mercedes CLA de serie surprinde prin sportivitatea discretă pe care o afişează. Spoilerele şi pragurile redesenate aduc un plus de agresivitate, iar etrierii roşii şi evacuările duble completează pachetul de modificări estetice subtile, dar de efect.

Cifre demne de liga supercarurilor

Bagajul fantastic de resurse are darul de a-i pune pe gânduri până şi pe cei mai conservatori fani ai brandurilor rivale: turbo de 2 litri, 360 CP şi 450 Nm, tracţiune integrală şi demaraj de la 0 la 100 km/h în doar 4,6 secunde. Viteza maximă a fost limitată electronic la 250 km/h.

De altfel, puterea maximă impresionantă pentru un motor de numai 1.991 cmc transformă noul model în cel mai puternic model de clasă compactă cu patru uşi al momentului. În plus, raportul putere/litru este demn de liga supercarurilor veritabile: 181 CP/litru.

Pentru a exploata cât mai eficient întregul potenţial al motorului era nevoie de un nivel de tracţiune ce frizează perfecţiunea, iar combinaţia câştigătoare este compusă din sistemul 4×4 4Matic şi transmisia SPEEDSHIFT DCT cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Există trei moduri de funcţionare: C (Comfort/Controlled Efficiency), S (Sport) şi M (Manual), ultimele două beneficiind de setări mai agresive, inspirate de cele folosite pentru versiunea extremă GT a lui SLS AMG.

Sistemul de răcire a fost preluat direct de la nava-amiral SLS AMG, iar turbina twin-scroll dispune de o presiune de supraalimentare extrem de ridicată. Sistemul avansat de injecţie directă este responsabil pentru menţinerea consumului şi emisiilor la cote lăudabile, având în vedere puterea record. Mercedes anunţă un consum de 6,9 l/100 km în regim mixt, emisii de 161 g CO2/km şi respectarea normelor stringente de poluare Euro 6, valabile din 2015.

Până la apariţia viitorului Audi RS3 sedan sau a unui eventual 1M cu patru uşi, CLA 45 AMG îşi va păstra fără niciun fel de emoţii coroana de rege al celor mai potente modele cu patru uşi din clasa compactă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole