luni, iunie 24, 2024
AcasăLansari RomaniaFord Fiesta facelift, disponibil în România începând de la 11.400 de euro

Ford Fiesta facelift, disponibil în România începând de la 11.400 de euro

Începând din această săptămână, Ford Fiesta facelift poate fi comandat şi de clienţii din România. Preţul de pornire a fost stabilit la 11.400 de euro cu TVA, cotaţie valabilă pentru versiunea Trend, cu trei portiere, oferită în compania unui motor aspirat de 1,25 litri şi 60 CP. Varianta similară cu cinci portiere este mai scumpă cu 500 de euro.

Odată cu această renovare de substanţă, bestsellerul gamei Ford se aliniază la noua filozofie de design inaugurată de conceptul Evos, preluând numeroase elemente de stil de la viitorul Mondeo. Farurile cu lumini de zi LED au fost uşor alungite, iar capota redesenată şi noua grilă trapezoidală supradimensionată ne trimit cu gândul la un Aston Martin de buzunar. La interior nu avem parte de modificări importante, marile noutăţi fiind materialele superioare din punct de vedere calitativ şi consola centrala reconfigurată, cu noi comenzi simplificate şi mai puţine butoane.

Vedeta gamei de motorizări este noul turbo EcoBoost de 1 litru, în 3 cilindri, disponibil, în premieră, pe lângă binecunoscuta versiune de 100 CP, oferită şi pe Focus sau B-Max, într-o nouă variantă entry-level de 80 CP. Nou este si dieselul de 1,5 litri. Iniţial, acesta va dezvolta 75 CP, însă, treptat, alte versiuni mai puternice ar putea înlocui actualul TDCi de 1,6 litri şi 95 CP.

Echiparea de serie include ESP, şapte airbaguri, închidere centralizată cu telecomandă, geamuri faţă acţionate electric şi scaun şofer reglabil pe înălţime. Aerul condiţionat şi CD playerul sunt standard doar pentru modelul de top, Titanium. În cazul nivelului de echipare Trend, acestea nu sunt oferite decât opţional, în pachetul Trend (1500 de euro), alături de alte dotări precum faruri de ceaţă, covoraşe velurate şi grilă cromată. Pachetul Titanium (2650 de euro) aduce aer condiţionat automat, geamuri fumurii, keyless entry, senzori de ploaie şi oglindă heliomată.

Fiesta a primit şi un serios upgrade tehnologic, o parte din sistemele de siguranţă şi asistenţă prezente pe fratele mai mare Focus migrând şi către mezinul gamei Ford. Astfel, Fiesta va beneficia opţional de sistemul de interconectare multimedia SYNC, inclus în pachetele Trend şi Titanium. Acesta dispune de comenzi vocale, conexiune bluetooth şi funcţie de citire a e-mail-urilor/sms-urilor sau de apelare a numărului de urgenţă 112, în cazul unui accident. O altă premieră este sistemul de control parental MyKey, oferit ca dotare standard. Acesta permite limitarea vitezei şi a volumului maxim al instalaţiei de sunet sau chiar oprirea completă a sistemului audio până la cuplarea centurilor de siguranţă.

PREŢURI FORD FIESTA FACELIFT

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole