miercuri, iunie 26, 2024
AcasăPiata autoDacia Duster, valoare de revânzare ridicată în Marea Britanie, încă de la...

Dacia Duster, valoare de revânzare ridicată în Marea Britanie, încă de la lansare

După ce a devenit cel mai ieftin SUV vândut în Marea Britanie, cu un preţ de pornire de 8995 de lire, Dacia Duster bifează încă un succes pe piaţa din Regatul Unit. Potrivit companiei CAP, specializată în analizarea valorii reziduale a tuturor modelelor vândute în Anglia, Duster este una dintre maşinile care se depreciază cel mai puţin în timp. Este o nouă veste bună pentru constructorul român, care a primit deja 1700 de comenzi pentru Duster şi se străduieşte să reducă timpul de aşteptare pentru livrare, estimat acum la cinci luni.

Potrivit companiei britanice, un exemplar Duster îşi va păstra 34 din valoarea originală după trei ani şi aproape 100.000 de kilometri.

Veştile sunt şi mai bune, având în vedere că această rată reziduală se referă chiar la versiunea de bază, Acces. Şi în cazul versiunii de top Laureate, comandată de două treimi din clienţii europeni ai lui Duster, lucrurile stau la fel de bine. În cazul versiunii diesel de 110 cai putere cu tracţiune 4×2, preţul original de aproape 13.000 de lire se va reduce după trei ani cu aproximativ 8500 de lire.

Este o depreciere mică, având în vedere că SUV-uri cu renume, produse de Hyundai, Kia şi Skoda, pierd aproximativ 12.000 de lire după trei ani şi 100.000 de kilometri de utilizare.

Noul Duster este aşteptat să ajungă în curţile britanicilor abia în luna martie, când încep oficial livrările. Până atunci, Phil York, directorul de marketing Dacia în Regatul Unit, a declarat: ”Punctul de vedere exprimat de CAP reconfirmă încrederea naostră într-un model care este deosebit de interesant pentru publicul britanic. După ce îl vor cumpăra mă îndoiesc că noii noştri clienţi vor dori să se despartă de el. Chiar şi aşa, dacă va apărea dorinţa de a vinde această maşină după o perioadă lungă de utilizare, există premise bune pentru a ieşi în avantaj. Nu mă pot abţine să prognozez o rată reziduală incredibilă pentru viitorul Sandero.”

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole