autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mart. 14th, 2012

Porsche Inter Auto România are de recuperat 4 milioane de lei de la Astra Asigurări

Porsche Inter Auto România, dealer al mărcilor Porsche, Volkswagen, Audi, Seat şi Skoda, a anunțat că se află în discuții cu Astra Asigurări pentru recuperarea unor creanțe în sumă de 4 milioane lei, însă a negat informațiile apărute în presă potrivit cărora ar fi restricționat accesul în service al clienților asigurați la Astra.

”În acest moment nu am luat nici o decizie cu privire la restricționarea accesului în service al clienților cu asigurare la Astra Asigurări SA”, a declarat, într-un comunicat, directorul general al Porsche Inter Auto România, Dana Cortina.

Aceasta a adăugat că Porsche Inter Auto România se află în discuții cu Astra Asigurări SA pentru recuperarea unor creanțe de 4 milioane de lei.

”Suma creanțelor respective a crescut în ultimele luni, ceea ce ne-a pus în situația de a demara toate acțiunile legale pentru recuperarea lor. Dorim să ajungem la o înțelegere cât mai rapidă, pentru a nu crea dificultăți clienților care sunt asigurați la Astra”, a spus Dana Cortina.

În comunicat se mai spune că, în măsura în care negocierile nu avansează, Porsche Inter Auto România analizează posibilitatea suspendării procedurii de decontare directă pentru clienții Astra Asigurări, urmând ca aceștia să-și recupereze costurile reparațiilor de la societatea de asigurare.

”Nici un moment nu s-a pus problema să nu-i primim în service pe acești clienți. Înțelegem și regretăm că măsura suspendării decontării directe dintre Porsche Inter Auto România și Astra Asigurări SA va crea dificultăți clienților comuni și sperăm să nu fim puși în situația în care să luăm această decizie”, a subliniat Dana Cortina.

În situația în care va fi luată o decizie de suspendare a decontării directe, Porsche Inter Auto România va comunica activ tuturor posesorilor de autoturisme care ar putea fi afectați de această măsură, se mai afirmă în comunicat.

Clienții Porsche Inter Auto Romania pot consulta și pagina de internet a companiei la www.porscheinterauto.ro pentru informații legate de acest subiect.

Scandalul a fost declanșat de Urban și Asociații, companie de recuperare credite, care a anunțat că Porsche Inter Auto a cerut verificarea bonității Astra Asigurări la Comisia pentru Supravegherea Asigurărilor, ca urmare a unei datorii nerecuperate și nu va mai accepta persoanele asigurate la Astra în service, decât după plata unui avans.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>