luni, iunie 24, 2024
AcasăPiata autoUn tribunal indian a emis mandat de arestare pentru preşedintele Porsche

Un tribunal indian a emis mandat de arestare pentru preşedintele Porsche

Acţiune legală fără precedent în India, acolo unde un dealer Porsche a reuşit să obţină emiterea unui mandat de arestare pentru nimeni altul decât Matthias Muller, preşedinte executiv Porsche. Alături de acesta, alţi opt membri din consiliul de conducere Porsche figurează cu mandat de arestare.

Scandalul a fost iscat de Precision Cars India, un importator local al modelelor Porsche, care a activează pe piaţă din 2003. Aceştia au decis să depună o plângere împotriva constructorului german de automobile de lux după ce Porsche, în luna aprilie a anului 2012, a desemnat Volkswagen Group Sales India ca reprezentant exclusiv al mărcii pe această piaţă.

Cedarea drepturilor de comercializare s-a făcut fără o înştiinţare prealabilă a importatorului Precision Cars India. În aceste condiţii, singurul demers a fost acţionarea Porsche în justiţie.

Mandatele de arestare emise pe numele oficialilor constructorului german au fost emise în Jaipur în baza unor acuzaţii dovedite de extorcare, înşelăciune, livrare necinstită de bunuri, conspiraţie criminală precum şi o încălcare penală a drepturilor de proprietate.

Într-un comunicat oficial, Precision Cars India declară: ”Am tot încercat în acest timp să găsim o soluţionare a problemei alături de Porsche. Ei acţionează însă într-un mod complet ilegal şi au refuzat suportul pentru soluţionarea conflictului. În aceste condiţii nu am putut decât să apelăm la competenţa justiţiei.”

Matthias Muller, preşedintele Porsche, prezent în cadrul Salonului Auto de la Detroit, a declarat că avocaţii companiei investighează cazul şi că până la verdictul acestora nu vor fi făcute alte declaraţii.

Pentru că persoanele incriminate de Precision Cars India îşi au reşedinţa în Germania şi Emiratele Arabe Unite, Biroul Central de Investigaţii din India a cerut ajutorul Interpolului pentru punerea în aplicare a mandatelor de arestare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole