autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mai 2nd, 2012

VW Polo R Line – Sportivitate indusă

Volkswagen a croit noi haine, sub brandul “R Line”, pentru a conferi micuţului Polo un look sportiv şi mai rafinat.

Tuning-ul “de casă” a devenit o adevărată modă, majoritatea constructorilor creându-şi astfel de divizii, pentru a-şi satisface clienţii din ce în ce mai pretenţioşi. Mercedes are, de exemplu, AMG, Opel are OPC, Renault Sport produce versiunile “RS” ale modelelor franceze, iar Audi îşi numeşte maşinile moficate direct în fabrică “S” sau “RS”. După aceeaşi logică, Volkswagen a creat gama “R” (Golf VI R – 2.0 TSI / 256 CP, de pildă). “R Line”-ul însă, ca şi “S-Line”-ul lui Audi, de altfel, se referă mai mult la o cosmetizare cu accente sportive, decât la performanţe.

Concret, noul VW Polo R Line este oferit numai în varianta de motorizare 1.2 TSI de 105 CP. Cuplat la o cutie de viteze manuală, în 6 trepte, acesta permite maşinuţei să sprinteze 0-100 km/h în 9.7 secunde şi să atingă o viteză maximă de 188.8 km/h. Prin urmare, nu se poate compara cu Polo-ul GTI 1.4 TSI / 180 CP, care “bate” suta în 6.9 sec., la fel ca Renault-ul Clio RS, cu agregat aspirat de 2.0 litri şi 203 CP.

Dar, cum imaginea contează, Polo-ul R Line dispune de un kit de caroserie profilat agresiv, ce constă în paraşocuri faţă/spate mai ample, praguri puţin evazate, o grilă pentru radiator de culoare negră, strălucitoare, şi jante Mallory de 16 inch. De asemenea, la interior, sunt oferite scaune profilate sport, cu logo-ul “R Line” brodat pe tetiere, un pedalier din aluminiu şi un volan în trei spiţe.

În ceea ce priveşte dotările, Polo R Line se laudă cu un sistem audio RCD 310, cu 6 difuzoare şi intrare pentru iPod, aer condiţionat semi-automat “Climatic”, sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, etc.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>