autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: Dum, mart. 4th, 2012

VW Cross Coupe Concept, un SUV hibrid AWD

Volkswagen a difuzat o imagine și câteva detalii despre un nou concept, Cross Coupe Concept. Acesta este un crossover care consumă doar 1,8 litri/100 km, o valoare incredibilă dacă ținem cont de datele tehnice ale mașinii. Această performanță este posibilă grație sistemului motopropulsor, o combinație între un diesel turbo și două motoare electrice. Echivalentul de emisii de CO2 este de 46 grame pe kilometru.

Încadrat în segmentul SUV-urilor, Cross Coupe are cifre spectaculoase, respectiv 220 km/h viteză maximă, 306 CP putere totală a sistemului de propulsie, raportată la o greutate de 1.858 kilograme.

Practic este vorba despre o nouă versiune hibrid, într-o combinație care nu mai este nouă nici pentru grupul VW, nici pentru industria auto, respectiv cea cu două motoare electrice care acționează două dintre cele 4 roți, în timp ce un motor convențional, cu ardere internă, pe celelalte două.

VW Cross Coupe Concept va fi prezent la Geneva, începând de marți, 6 martie.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>