luni, iunie 24, 2024
AcasăMașini noiVolvo Concept XC Coupe anticipează viitoarea generație a SUV-ului XC90

Volvo Concept XC Coupe anticipează viitoarea generație a SUV-ului XC90

Volvo Concept XC Coupe, prototipul pregătit de suedezi pentru ediția din acest an a Salonului Auto de la Detroit, lasă să se întrevadă liniile următoarei generații a SUV-ului XC90.

Prototipul viitorului Volvo XC90 este al doilea dintr-o serie de trei concepte menite să prefigureze noua direcție de stil adoptată pentru viitoarele modele bazate pe platforma modulară SPA. Noua filozofie, care pune accentul pe simbioza dintre tehnologie și siguranță, este opera lui Thomas Ingelath, actualul director de design al casei scandinave, primul exponent al acesteia fiind Concept Coupe, expus în această toamnă, la Frankfurt.

Lansat în 2003, SUV-ul XC90 este, în prezent, cel mai vechi membru al actualei game Volvo. Următoarea generație, anticipată de Volvo Concept XC Coupe, va fi prezentată în a doua parte a anului viitor, cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris. Modelul final va câștiga două portiere suplimentare, va oferi șapte locuri, în loc de patru, și va renunța la artificiile de design tipic conceptuale, precum jantele de 21 inci, geamurile fără ramă sau portbagajul exterior integrat în linia plafonului.

Toate noile modele Volvo de clasă medie și mare aflate în diferite stadii de dezvoltare vor fi bazate exclusiv pe noua platformă modulară SPA (Scalable Platform Arhitecture) și vor fi animate doar de motoare cu patru cilindri, aspirate sau turbo.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole