marți, aprilie 16, 2024
AcasăIndustrieVolkswagen recheamă în service 2,64 milioane mașini pentru probleme la transmisie și...

Volkswagen recheamă în service 2,64 milioane mașini pentru probleme la transmisie și faruri

Volkswagen se confruntă cu una dintre cele mai mari acțiuni de rechemare din istoria companiei. Peste 2,6 milioane de mașini sunt așteptate în service pentru posibile probleme la cutia de viteze, conductele de combustibil și faruri.

Prima parte a recall-ulului va afecta mai bine de jumătate din totalul mașinilor incluse în campanie și implică un schimb al uleiului folosit pentru cutia de viteze DSG7. Este vorba despre 1,6 milioane de modele produse sub sigla VW, Audi, Skoda și Seat, vândute pe piețele din Asia de Sud-Est și, mai ales, din China (640.309 unități). Uleiul sintetic, utilizat în prezent, creează o serie de depuneri ce pot duce la corodarea componentelor interne ale transmisiei. Soluția este înlocuirea acestuia cu un ulei mineral, mai rezistent la clima umedă din regiunile respective ale globului.

A doua campanie de rechemare în service vizează aproximativ 800.000 de modele Tiguan produse între 2008 și 2011, dintre care 147.000 vândute în Germania și 207.778, în China. De vină este izolarea deficitară a siguranțelor farurilor, care pot ceda subit, provocând scurtcircuite nedorite și, implicit, defecțiuni la nivelul blocurilor optice. VW susține că siguranța pasagerilor nu este pusă în pericol, circuitul de rezervă asigurând funcționarea parțială a farurilor, în orice condiții. Înlocuirea propriu-zisă a siguranțelor vechi cu unele noi, mai bine izolate, va dura doar câteva minute.

Peste 239.000 de pick-up-uri din seria Amarok sunt și ele așteptate în service-urile autorizate din rețeaua globală Volkswagen, după ce constructorul german a detectat anumite slăbiciuni la nivelul conductelor de combustibil, care se pot fisura din senin. Mecanicii VW vor monta o izolație suplimentară în zona compartimentului motor, pentru a evita riscul unor scurgeri periculoase de combustibil.

Acțiunea masivă de recall nu este prima de acest gen anunțată de Volkswagen, anul acesta. În martie, 384.181 de mașini s-au întors în service, după ce televiziunea de stat chineză a raportat mai multe plângeri din partea proprietarilor de Golf. Aceștia acuzau vibrații excesive la nivelul cutiei de viteze, pierderi subite ale puterii motorului și chiar episoade de accelerație spontană, modelele afectate fiind echipate, ca și în cazul a peste jumătate din unitățile rechemate în prezent, cu transmisia DSG.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole