duminică, iunie 23, 2024
AcasăMașini noiVolkswagen a lansat cel mai puternic Polo din istoria sa: Polo R...

Volkswagen a lansat cel mai puternic Polo din istoria sa: Polo R WRC cu 220 CP

După Golf R şi Scirocco R, Volkswagen ne propune un nou model etichetat cu litera sa de performanţă. Este vorba despre Polo R, cel mai nou membru al gamei de performanţă Volkswagen, derivat din maşina de WRC cu care germanii vor alerga anul acesta în Campionatul Mondial de Raliuri.

Pentru a putea fi siguri că publicul înţelege această derivare, VW a decis să alăture şi indicativul WRC numelui versiunii de stradă. Aşadar, proaspăt dezvăluitul Polo R WRC se vrea a fi o propunere interesantă pentru segmentul hot-hatch.

Modelul va beneficia de serviciile unui motor pe benzină de 2.0 litri, modificat de inginerii din Wolfsburg pentru a livra 220 de cai-putere şi 350 de Nm. Suficient, am spune noi, având în vedere că acceleraţia de la 0 la 100 de km se face în 6,4 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 243 de km/h.

Unitatea cu patru cilindri este asistată de o cutie manuală, responsabilă pentru distribuirea resurselor doar pe axa faţă. O combinaţie riscantă, pe care Volkswagen vrea să o ţină în frâu cu ajutorul unor discuri de frână de 16 inch, ascunse în spatele unor jante de 18 inch. Pentru a putea crea o apariţie insolită pe străzile din Europa, Polo R WRC vine cu un nou kit estetic, ce include două dungi pe capotă şi acoperiş, un spoiler nou, cu prize de aer mai mari, un eleron montat pe acoperiş şi praguri laterale.

Nu lipsesc emblemele R WRC, atât la nivelul caroseriei, cât şi la interior, unde clienţii primesc în plus un volan îmbrăcat în Alcantara, pedale din aluminiu şi scaune sport cu o mai bună susţinere laterală.

Volkswagen a anunţat că va produce doar 2.500 de unităţi ale noului Polo R WRC, toate cu un preţ de pornire de 33.900 de euro. Modelul va fi disponibil doar în Europa şi va sosi în garajul celor care îl comandă abia în luna septembrie a anului viitor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole