autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, apr. 26th, 2012

Viitoarea generație Mazda6 fără motoare V6

Mazda a abandonat dezvoltarea propulsoarelor V6, prin urmare viitoarea Mazda6 care va fi lansată anul următor va avea sub capotă doar motorizări SkyActive cu patru cilindri. Deși pare un pas înapoi la capitolul imagine, cel puțin pe unele piețe precum cea americană, Mazda a decis să investească în continuare în noile propulsoare SkyActive deja lansate și noua cutie de viteze automată care s-au bucurat de un feedback pozitiv atât din partea presei cât și a clienților.

Prin urmare viitoarea Mazda6 va fi oferită cu propulsorul SkyActive-G de doi litri pe benzină care dezvoltă 165 CP la 6.000 rpm și un cuplu motor de 210 Nm la 4.000 rpm. SkyActive-D cu o cilindree de 2.2 litri este disponibil în acest moment pe CX-5 în două versiuni de putere – 150 CP și 380 Nm/ 175 CP și 420 Nm. Vârful de gamă Mazda6 ar putea fi echipat cu o versiunea supra-alimentată a propulsorului de 2 litri SkyActive-G, sau eventual cu un propulsor Wankel. Constructorul nipon a anunțat abandonarea dezvoltării propulsoarelor V6 dar a confirmat dezvoltarea propulsorului Wankel.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>