autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, dec. 18th, 2013

VIDEO: Raul Oaida, românul care a construit prima mașină din piese LEGO, propulsată cu aer

Raul Oaida, un inventator român mai puțin cunoscut publicului din România, dar mediatizat de presa birtanică, a creat prima mașină construită din piese LEGO, propulsată cu ajutorul aerului comprimat. Proiectul a fost realizat în colaborare cu Steve Sammartino, un australian, și a presupus folosirea a peste 500.000 de piese LEGO.

Celebrele piese LEGO de jucărie au fost folosite doar pentru caroserie și anumite elemente ale motorului, componente precum șasiul, anvelopele și rulmenții fiind realizate din materiale clasice, metal și cauciuc.

Mașina este animată de patru motoare inedite, de tip orbital, alimentate cu aer comprimat. Cele două perechi de propulsoare rotative înglobează 256 de pistoane și oferă avantajul lipsei oricăror puncte de contact între componentele lor interioare, ceea ce se traduce printr-un grad de uzură zero al acestora. Motorul orbital a fost inventat în 1972 de Ralph Sarich, tot un australian.

Raul Oaida este un inventator român cunoscut pentru proiectele sale excentrice. Ultimul prototip, o bicicletă cu reacție prezentată la începutul acestui an, a reușit să îi impresioneze pe britanicii de la Daily Mail, care l-au comparat cu legendarul Henri Coandă.

Displaying 10 Comments
Have Your Say
 1. Raul Oaida spune:

  Baaa…da eu sunt in Romania!!! nu am fost niciodata in Marea Britanie :))

 2. Jim Stewart spune:

  Well done on SAMP my friend. Truly awesome

 3. Vladimir Danila spune:

  Congrats, man. Really AWEsome job. you're hitting the internet: http://www.escapistmagazine.com/news/view/130674-Romanian-Teen-Builds-Full-Size-Drivable-Lego-Car

 4. Rodi Enache spune:

  nice hobby! (y) <3
  p.s. nu ai aici pe fb la profilul tau optiunea "abonare" ? 😉
  mi-ar fi placut sa ma abonez si sa mai aflu stiri !
  succes mult in tot ceea ce creezi si visezi!

 5. Magda Zavoianu spune:

  Buna dimineata,fff.interesant!As dori o participare a ta la emisiunea "Actualitatea in dezbatere" la Radio Romania Actualitati -unde lucrez eu.Daca te intereseaza:zvnmagdalena@yahoo.com.

 6. Catalin Rizea spune:

  Bravo, Raul! Extraordinar! Bravo!

 7. Felicitari Raul! La multi ani!!!

 8. Felicitari! Extarordinar!

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>